NYHETER 2019
september:
Birger Rönning får 1 VK kval med Roxys far, NO UCH Skoglykkas Kuling på NESK-provet. Stort grattis till er!!!

augusti:
16e augusti öppnade äntligen träningsmarkerna för säsongen. Jag och Silje Toft fick en fin träningsdag på detta område och jag var även ut några dagar på en privat skogsmark.

juli:
Sista helgen i juli besökte vi evenemanget Västgård Game Fair i Kall. Trots stekande sol och ca 30 graders värme på dagtid så var det en mycket fin helg för mig och hundarna på denna mässa.

juni:
Jag tog turen till Hageseter över midsommarhelgen och deltog på Mitt Norsk Pointerträff som bland annat innehöll föreläsning, utställning och apportkonkurrens samt allmän trevlig samvaro med andra pointerägare och gemensam middag. Jag ställde ut båda hundarna under lördagens utställning som dömdes utav Irene Krogstad. I år var det rekordmånga anmälda, hela 62 stycken! Mac Vargs B Winning Sense, "Winsent" placerade sig som 2a bästa hane totalt!!!! BIR blev Svahöa's Dog till Petter Wikdahl och BIM blev Skoglykka's Nova till Rolf Inge Eidsvåg. Stort grattis till er!

maj:
Anna Zakrisson och jag tog turen till Sölvhundsutställningen i Norge för att ställa ut Pricken och Roxy. Pricken blev bästa hane i championklass och sedan 3e bästa hane totalt. Roxy fick excellent och blev bästa tik i bruksklass (= jaktklass i norge). Vi är mycket nöjda med våra hundars resultat med tanke på att det bland annat var två hundar i championklass som inte ens fick CK... Dessutom hade vi en trevlig dag bland norska bekanta och deras fina hundar.

J. Skoglykka's Roxy fick CERT och blev BIM på utställningen i Bringåsen, Östersund för domaren Börje Johansson.

SE UCH, NO UCH, J. Mac Vargs B Wildcard, "Pricken" blev BIR och BIS-3 för domaren Rune Tyvold på pointerklubbens utställning i samband med årsmöteshelgen i Sörfjärden. Anna och Pricken fick championatdiplom och elithundsdiplom ifrån Svenska pointerklubben i samband med årsmötet.

J. Skoglykka's Roxy fick CERT och blev BIM på utställningen i Malvik/Hommelvik i Norge för domaren Oscar Wilhelm Nilssen. Nu har vi detta i certifikan "i box" och därmed en möjlighet till framtida norskt utställningschampionat.

NO JV-16 Trollmossens Niki Nordanvind fick R-CERT och NO JV-13 Mac Vargs B White Onyx fick excellent och NO JV-16 Trollmossens Neijla Norrsken blev BIM på SSKs officiella utställning, i Östersund. Domare Marianne Holmli från Norge. Grattis till alla fina premier!

april:
J. Skoglykka's Roxy fick excellent på utställningen i Lofsdalen för domaren Ann Carlström. Kritiken finns att läsa på Roxy's sida. Av 21 deltagande hundar fick endast 2 stycken CK denna dag.

Roxy's far, Skoglykka's Kuling gjordet det knallbra på utställningen i Dovre den 10 april! Han fick CERT och blev BIR samt BIS-2. Kuling kan därmed titulera sig NO UCH ! Grattis!!!

mars:
Nikolai Stenfors & Trollmossens Niki Nordanvind (e. Likkos Niilo / u. Mac Vargs B White Onyx) har framgångsrikt deltagit på draghundstävlingar under vintern. Bland annat på SM i Sundsvall.

Niki har även fått 2 AK på fjällprov i Norge.

Roxy's kullbror, Skoglykka's Storm fick 2 UK på fjällprov i Norge den 10 mars. Grattis!!!

februari:
SE UCH, NO UCH, J. Mac Vargs B Wildcard, "Pricken" har tilldelats vandringspriset Karats VP som bästa pointer i ÖKL och J. Skoglykka's Roxy har tilldelats vandringspriset Alphäxans VP som bästa pointertik i unghundsklass genom lokalklubben NNFK.

Gordonsettertiken Mac Vargs D Mirage, "Helmi" är röntgad med följande resultat: HD-A, AD-0. Helmi har även fritt/normalt reslutat vid röntgen av rygg i Finland, se KoiraNet.

NYHETER 2018
SE UCH, NO UCH, J. Mac Vargs B Wildcard, "Pricken"
november: Nu är Pricken's kanonfina jaktprovskritik publicerad på FA's sida. Woaw, säger jag bara!!!! Stort grattis igen till Anna Zakrisson och SE UCH, NO UCH, J. Mac Vargs B Wildcard, "Pricken"!!
NNFK LOFSDALEN UKL/ÖKL 20180421
Domare: Vibeke Lorentzen Andersson
Mark: Hågntjärn, höger
Vi åker med 14 hundar och ett blandaparit tidig ut i marken för att försöka få med oss nattskaran. Jag har med mig Erik Larsson som domarelev. De första unghundarna kunde dra nytta av detta men så tog genomslagsföret in för fullt. Vinden växlade under dagen och gör inte dagen lättare. Vi väljer att gå högt in så hundarna får en möjlighet att visa söksformat och kan slå sig ner i björkskogen. Tillbaka går vi lägre och detta ger hundarna stora utfordringar på det tunga föret men en hund skiljer sig från de andra och visar hur viktig det är med stor jaktlust.

PH J MAC VARGS B WILDCARD SE13399/2013, äg & för Anna Zakrisson, Brunflo
Wildcard jagar med utmärkt fart, stil och intensitet på tungt genomslagsföre. Han täcker den anvisade marken i alla vindriktningar på ett överbevisande sätt i god kontakt med sin förare. Wildcard hittas i stramt stånd nere i björkskogen, hans huvud är högt buret och han visar tydligt att fågeln ligger fem, sex meter överför honom. Reser precist enkel ripa, komplett lugn i flog och skott. Apporterar utmärkt utlagd ripa. I sitt andra släpp bekräftar Wildcard sitt utmärkta söksupplägg och täcker marken i stora slag med hög intensitet. En utmärkt sökare och viltfinnare som i dag visar hög klass i alla moment och tilldelas 1 pris i ÖKL.
FS, 2 släpp, 30 minuter, 1 ÖKL. 

november: I helgen var jag på Nordisk- samt Norsk Vinnareutställning i Lilleström med Roxy. Hon placerade sig som 3e bästa juniortik båda dagarna och fick fin kritik. Det är roligt att åka på dessa hundar och se så mång pointrar samt träffa gamla och nya bekanta. Det var 34 pointrar på fredagen och 35 på lördagen + 5 stycken valpar. I juniorklass tikar var det 6 stycken. och det är ju ovanligt många.

oktober: Kerstin Frändegård har gjort ultraljud på tiken Östbergets Winja och hon är tyvärr tom. Förhoppningsvis paras Winja med SE UCH, NO UCH J. Mac Vargs B Wildcard, "Pricken" igen på kommande löp.

Roxy, hösten 2018.
oktober: Irländsk setterklubben arrangerade kvällsutställning i Funäsdalen fredagen den 5e oktober och jag visade Roxy i jaktklass för första gången. Jag hade hoppats att vi skulle springa hem ett CK, men trots fin kritik fick vi nöja oss med endast Excellent denna gång.

Första tjädertuppen för Roxy, hösten 2018.
september: Tjoho! Nu har jag även fått tillfälle att fälla en tjädertupp för Roxy! Tidigare i höst har det fällts ripa, orre och järpe för henne.

Roxy och jag blev 2a på Fjällpokalen!
september: Min älskade guldklimp, J. Skoglykka's Roxy, gick i onsdagens stormiga väder och kvalade vidare till Fjällpokals finalen. Roxy var rangerad etta efter första rundan tack vare sitt fina medvindsök. Efter tre rundor så rangerades hon trea och blev uttagen till torsdagens Fjällpokalsfinal. Det var ingen av hundarna i dom två kvalpartierna som lyckades få en godkänd fågelsituation i det rådande vädret med stark vind och snöblandat regn. Finalen gick på Medflon/Anåfjället och dömde gjorde Hans Allan Eliasson tillsammans med Leif Berglund. Det var bitvis ganska blåsigt även denna dag och riporna hade på vissa ställen flockat ihop sig. Roxy gick mot godonsettertiken Fjällpilens GE Seniora Reina med äg/fö Wanda Dahlsten i första släpp. Roxy hade först ett tomstånd och fortsatte därefter sitt sök var på hon spikar en kull ripor och är komplett lugn i flog och skott. Roxy leder därmed första rundan som enda hund med godkänd fågeltagning. I andra släpp går Roxy mot pointertiken Carnbrings Mombasa Club. Roxy mattas något och senare får hon ett kort finalsläpp mot Reina varpå Reina utses som dagens vinnare då hon för dagen var en något bättre sökare. Stort och hjärligt grattis till Wanda och Reina! Er seger var välförtjänt! Jag gläds åt min och Roxy's 2a placering i Fjällpokalen samt att Roxy tilldelades Jo-Kjells vandringspris som bästa pointer.

Winsent och Roxy, hösten 2018
september: POINTERVALPAR 2018
Kennel Östberget har parat pointertiken J. Östbergets Winja med J. NO UCH, SE UCH Mac Varg B Wildcard, "Pricken". Valparna beräknas födas i början av november 2018. Ta kontakt med Kerstin och Marie Frändegård vid intressa av en valp ifrån dennan kull. http://www.ostbergets.se/

Roxy 1 UKL 20180819
augusti: Skoglykka's Roxy fick 1 UKL på NNFK's fjällprov i Bruksvallarna. Detta var Roxy's debut på jaktprov! Nu har hon "biljetten" för att få starta på Fjällpokalen senare i höst samt även ställas ut i jaktklass. Hon får även titeln J. framför kennelnamnet.

augusti: Jag ställde ut både Mac Vargs B Winning Sense och Skoglykka's Roxy på Nordic Dog Show i Svenstavik. Winsent fick CK, R-Nordic Cert samt blev 2a bästa hane och Roxy fick excellent.

maj: Bloggen är uppdaterad med några produkttips!
J. NO JV-16 Trollmossens Niki Nordanvind har varit på 2 utställningar i Östersundsområdet och båda gångerna har Niki tagit CERT samt blivit BIR och sedan placerad i gruppfinalen! Ägare till Niki är Nikolai Stenfors och han ägde även Nikis far, Ch. Likko's Niilo. Mor till Niki är Mac Vargs B Wihite Onyx och Point & Party är morfar & mormor.

SE UCH, NO UCH, J. Mac Vargs B Wildcard, "Pricken"
april: Mac Vargs B Wildcard, "Pricken" och hans ägare & förare Anna Zakrisson har tagit 1 ÖKL i Lofsdalen. Därmed blev Pricken svensk- och norsk utställningschampion! Stort grattis till Pricken och Anna!!!

april: J. NO JV- 16 Trollmossens Nikki Nordanvind (Likko's Niilo / Mac Vargs B White Onyx, "Smilla") har tagit 3 ÖKL på fjällprov i Lofsdalen. Stort grattis till Nikolai Stenfors och Nikki!!!

mars: Gordonsetterhanen Mac Vargs C Colt, "Loke" söker nytt hem pga husses tidsbrist. Loke är född 6 mars 2015 och r efter C.I.B, J. NORD UCH Glavaris DV Zlatan / J. NO VV -16, NO VV -17 Imingens EK Back In Black. Ta kontakt med mig vid intresse så förmedlar jag telefonnumret till ägaren. Loke finns i Östersund. Han har inte deltagit på jaktprov eller utställning.

februari: Stort grattis till Jannicke Kristine Dahl Øien och Mac Vargs D Guns N Grouses, "Ravn" (Femundhunds Prins / Imingens Ek Back in Black) som tog 3 UK på jaktprovet på Fosen i helgen!

NYHETER 2017
november: Jag åkte till Lilleström på Norsk Vinnareutställing och Winsent blev bästa championhane och sedan placerad som 3e bästa hane totalt. AC visades i veteranklass och hon fick CK samt titeln NORSK VETERANVINNARE -17, samt att hon sedan blev placerad som 3e bästa tik totalt och tilldelades reserv-cert! Roxy som knappt är 5 månder gammal nu är fick följa med in på utställningen i Lilleström. Hon tyckte det var väldigt spänande och roligt med alla hundar & människor. Det blev en fin miljöträning för henne inför kommande utställningar. (Hoppas bara jag inte fått med mig kennelhosta hem.)
Gordonhannen Mac Vargs D Guns N Grouses, "Ravn" röntgad. Han fick HD-A.

oktober: Gordonsettertiken Mac Vargs D Avanza är röntgad med fint resultat, HD-B & ED-0. Nina Krumlinde har varit på internationell utställning i Sundsvall med glimrande reslutat. Trollmossens Nikki Nordanvind fick CERT & CACIB samt blev placerad 3a i gruppfinalen! Kullsyster Trollmossens Neijla Norrsken fick CK & CACIB samt blev BIM och deras mor, Mac Vargs B White Onyx, "Smilla" fick CK, R-CACIB och blev 2a bästa tik. Stort grattis!!!

september: Nu har pointervalpen Skoglykka's Roxy flyttat hem till mig. Hon är efter Skoglykka's Kuling och Skoglykka's Toyah. Gordonsettertiken Mac Vargs D Gazoline är röntad med reslutatet HD-B. Trollmossens Nikki Nordanvind har deltagit på Fjällpokalskvalet i Bruksvallarna och blev rangerad 5a på sök i sitt parti. Tyvärr hade inte Nikki något fågelarbete och blev inte uttagen att tävla vidare på föredagens final.

augusti: Trollmossens Niki Nordanvind (e. J. SE UCH. Likkos Niilo / NO JV-13 Mac Vargs B White Onyx) har genomfört BHP (mentalbeskrivning) med fint reslutat.

mars: Jag startade jag Imingens EK Back In Black, "AC" på fjällprov i Haltdalen, Norge. Det blev ingen premie till henne denna gång, men hon ska troligtvis startas fler gånger i vinter. Det hade ju varit trevligt att få det där 1a priset i öppenklass...

februari: I helgen var jag ute på säsongens sista jakttur. Jag kan inte skryta med att det var gått om fågel, men jag sköt 1 ripa på lördagen och 2 på söndagen, så det blev två fina jaktdagar ändå.

januari: I lördags bjöd jag 24 personer på middag! Jag hade anlitat kocken Sven Mill som hjälpte mig att laga till dom fåglar jag skjutit i höst, tjäder, orre, ripa, järpe och morkulla. Kocken ornade även toast skagen till förrätt samt goda "järpar" med västerbottenost på nötfärs. Till efterrätt lagade jag själv till pannacotta. Middagen hölls hemma i Lena Linds rymliga kök. Detta var verkligen gott och trevligt!

 

NYHETER 2016
12 december: I helgen har jag varit på träningsläger i Bruksvallarna med Östersunds Draghundsklubb. Det blev flera mils härlig längdskidåkning!

20 november: Igår var jag på Norsk Vinnareutställning i Lilleström. Jag hade med Trollmossens Niki Nordanvind som är barnbarn till Point & Party. Hans kullsyster Trollmossens Neijla Nattfrost oh deras mor Mac Vargs B White Onyx, "Smilla" var också på utställningen. Niki och Neijla vann varsin juniorvinnartitel (NO JV-16) och deras mor Smilla blev placerad som 3e bästa tik bakom dottern Neijla som kom 2a! Jag visade Winsent i jaktklass och Point i championklass. Winsent blev BIM och Point 2a bästa hane. Därmed fick Winsent vinnartiteln NO V-16. BIR blev pointertiken Kanix Irene. AC visades i veteranklass för första gången. Trots att pälsen var lite bortluggad efter vinterns jaktturer så blev AC placerad som 2a bästa tik totalt! AC fick även CERT och veteranvinnar titeln NO VV-16! Det var en lätt hemresa då 3 av 4 hundar som jag hade med i bilen hade fått varsin vinnartiteln! Jag kunde inte drömma om att det skulle gå så här bra då jag anmälde till Norges största utställning för året!

25 oktober: Jag har haft väldigt bra jaktdagar denna höst. Skogsfågeltillgången har varit god och hundarna har varit duktig. I söndag sköt jag höstens 7e tjäder! 5 tuppar och 2 hönor har fallit för min bössa samt även några ripor, orrar, järpar samt en morkulla.

10 september: Min fina gamla tik, Silverforsens Party Animal, har fått vara med på några jaktdagar i höst både i skogen och på fjället men hennes högra framben var inte 100% bra. Hon var halt på samma framben en period i vintras. Galoppen var heller inte lika snabb och smidig lägre, men det kan man ju inte begära av en tik som snart skulle fylla 11 år och som fått många fina jaktdagar i sitt liv och flera mil i skidspåren. Jag beslöt mig därför att Party nu skulle få sluta sina dagar och jaga vidare i dom eviga jaktmarkerna. Ett tungt beslut men det kändes som det bästa för både henne och mig. Med Party har jag fått uppleva så otroligt mycket! Hon meriterades på jaktprov både på fjäll, fält och i skogen. Hon vann bland annat Skogs-SM 2013. Vi var också på en hel del utställningar så hon blev champion i 7 utav dom 8 länder vi besökte och hennes rad av titlar är lång. Sov gott min fina hund! Vi fick avsluta våra dagar tillsammans med en fin sommar och några fina höstdagar innan du lugnt och fridfullt fick somna in på din egen bädd. Tack för allt Party! <3

4 september: Det blev ytterligare en start på jaktprov i norge idag och Imingens EK Back In Black, "AC" tog ytterligare en en fin 2 AK! Nu har AC 5x 2 AK på 24 starter och innehar däremed en premieprocent på 20%. Självklart är målet att ta en 1 AK / 1 ÖKL och förhoppingsvis blir det någon mera jaktprovsstart i höst.

3 september: Idag startade jag Imingens EK Back In Black, "AC" på fjällprov i norge. Det regnade hela dagen med duktiga AC fixade ett fågelarbete och fick en fin 2 AK!

2 september: Vilken bra start jag haft på höstens fågeljakt. Jag har jagat i skogen fyra dagar och på fjället en dag och det har resulterat i att jag skjutit 3 tjädertuppar, 2 tjäderhönor, 2 orrtuppar och 4 ripor.

25 augusti: Jippie!!! Nu har ängtligen fågeljakten börjat! Det fälldes 2 orrar och 1 ripa för AC idag.

24 augusti: Igår startade jag Imingens EK Back In Black, "AC" på skogsprov i Norge. Hon sökte väldigt fint, men hade inte chans på fågel i något utav sina 3 släpp. Jaktprovskritiken finns att läsa på hennes sida.

22 augusti: I helgen startade jag Ch. Bjönnålia's Point på fjällprov i Röros. Under lördagens kval fick han 2 VK och gick därmed vidare till söndagens final. Tyvärr hade Point inget fågelarbete i finalen, men jag är ändå väldigt nöjd med hans prestation i helgen! Point har nu följande jaktprovspremier:
1 UK med HP på fjällprov i Sverige hösten 2011
1 AK på fjällprov i Norge
hösten 2012
6 SKL på Fält-SM 2013 hösten 2013
2 VK m CK kval, på fjällprov i Norge hösten 2013
2 SKL med CK på fjällprov i Sverige vintern 2015
2 VK kval, på fjällprov i Norge hösten 2016

13 augusti: Idag har C-kullens far, SE UCH Glavaris DV Zlatan varit på internationell utställning på Bornholm. Zlatan fick danskt CERT & CACIB och kan nu även titulera sig DK UCH, C.I.B.

8 augusti: Nu har samtliga 10 gordonvalparna flyttat till sina nya ägare. 1 flyttade till finland, 5 stycken till norge och resterande 4 valpar blev kvar i sverige.

8 juli: Gordonsettervalparna är nu 5 veckor gamla. Det fungerar bra med alla dom 10 valparna och mina vuxna hundar tillsammans i hundgården. Jag försöker lägga ut bilder på valparna några gånger per vecka på Mac Vargs Facebooksida, så kika gärna där.

28 juni: Alla tikvalparna är nu tingade, men 2 hanvalpar finns än så länge lediga till rätt person. Valparna blir 4 veckor kommande fredag och är leveransklara från och med fredagen den 29 juli.

5 juni: Nina Krumlinde har vari på utställning i Orsa idag och ställt ut Smilla och hennes dotter Neijla för domaren Eva Jönsson. Mac Vargs B White Onyx,"Smilla" fick CK och blev BIM. Nejla blev BIR-valp och sedan BIS-2 valp i finalen. GRATTIS!

3 juni: AC födde under morgonen 10 gordonvalpar med fördelningen 4 hanar & 6 tikar.

28 maj: Idag har jag varit på Sölvhundsutställningen i Trondheim. Jag hade med mig kullbröderna Mac Vargs B Wildcard, "Pricken" och Winning Sense, "Winsent". Pricken ställdes i jaktklass och han fick CERT och blev andra bästa hane! Winsent ställdes i championklass och han blev bästa hane och BIM. Jag är superglad över att Pricken fick certet då det är första gången han ställs ut i norge.

20 maj. Nu är den första i C-kullen HD-röntgad. Det är Mac Vargs C Camogirl, "Saga" som bor i norge och hon fick HD-A.

16 maj: Jag kommer inte att ha kvar det norska mobilabonnemanget, så händanefter nås jag endast på mitt svenska mobilnummer, 0703666999.

9 maj: Nu är jag 100% säker på att AC är dräktig för hon börjar bli rejält rund om magen. Det är ca 4 veckor kvar till beräknad valpning.

22 april: Idag fick Femundhunds Prins 2 VK m CK på jaktprovet i Femunden och blev därmed
NORSK JAKTCHAMPION! Stort grattis till ägaren Hans Christian Nordvik samt uppfödarna Berit Riise och Knut Östmo. Jag hoppas att det föds valpar efter Prins och AC i början av juni.

18 april: Grattis till Lotta Falk och Trollmosens Niilas Nattfrost som blev BIS-3 valp på sin debut i utställningsringen i helgen! Frost är efter Mac Vargs B White Onyx & Likkos Niilo. Mormor & morfar till sötnosen Frost är Ch. Silverforsens Party Animal & Ch. Bjönnålias Point.

16 april: Igår fick AC's kullsyster Imingens EK Ima Charm III cert och blev BIR på utställningen på Dovre. Ima blev därmed norsk utställningschampion och fick titeln NO UCH. Grattis!!!

6 april: Imingens EK Back In Black är nu parad med Femundhunds Prins. Valparna beräknas födas i början av juni och är leveransklara i slutet av juli. Prins har 2 VK m R-CACIT samt 1 VK m CK kval på NM hösten 2014 och behöver endast ytterligare 3 jaktprovspoäng för att blir jaktchampion. Prins kommer ur en kull där samtliga hundar är HD-fri och 4 av 6 har 1 AK på jaktprov.

Mera info om dom väntade gordonsettervalparna finner du under menyn "VALPAR".

Kontakta mig per mail eller telefon vid intresse utav en gordonvalp ifrån denna kull.
garbeklint@hotmail.com
mobil: 0703666999

4 april: Jag startade Point i VK (segrarklass) i Femunden i helgen. Det var väldigt blåsigt på lördagen och vi såg inte en enda ripa på hela dagen. Point och åtta andra hundar gick vidare på sök till söndagens final. Point var med hela dagen i finalen, men tyvärr var det bara en enda hund som hade fågelarbete.

30 mars: AC löper nu och kommer att paras inom en veckas tid. Mera info kommer...

14 mars: Eftersom AC fortfarande inte börjat löpa så passade jag på att starta henne på fjällprov i Röros igår. Hon gick superfint hela dagen i delvis tugnt före. Tyvärr fanns det ingen fågel in något utav hennes släpp. Jag hoppas att jag hinner starta henne på fler prov i vinter innan löpet för hon är i väldigt god form nu!

2 mars: I söndags var jag till norge och tittade på en trevlig gordonsetterhane....

17 februari: Mac Vargs B Wildcard, "Pricken" som ägs av Anna Zakrisson är nu HD-röntgad och har fått HD-A. Därmed är 3 av 4 i kullen röntgade och dessa tre har alla A-höfter. B-kullen är efter Ch. Bjönnålias Point och Ch. Silverforsens Party Animal.

13 februari: Stort GRATTIS till Nina Kjelsberg som fått Norsk Gordonsetterklubbs uppfödarpris för Imingens EK-kull (Robins Kjell / Imingens BR Elleville) samt Jane Hagström som fått Norsk Gordonsetterklubbs uppfödarpris för Glavaris DV-kull (Sundowners Vain / Zettertjärns Darling). Min gordontik "AC" är från Imingens EK-kull och Zlatan som är far till Mac Vargs C-kull är ifrån Glavaris DV-kull. Stort GRATTIS även till Carina Larsson & Glavaris DV Zlatan som har fått en delad andraplats som årets gordonsetter i Sverige!

16 januari: Jag planlägger nu kommande gordonkull. AC börjar troligtvis att löpa i mars. Mera info kommer om dessa planer...

12 januari: Nu har det äntligen blivit skidföre här i Östersundsområdet. Jag hoppas på att få många härliga mil på skidor även denna vinter.

Nyheter från tidigare år kan du läsa här:
> 2015
<
> 2014 <
> 2013 <
> 2012 <

free counters

RESULTAT 2019

september:
Skoglykkas Kuling - 1 VK kval på fjällprov

augusti:
Trollmossens Niki Nordanvind - 2 AK i Norge

juni:
Winsent blev 2a bästa hane på Mitt Norsk Pointerträffs utställning på Hageseter!

maj:
Roxy - CERT & BIM i Sverige
Roxy - CERT & BIM i Norge
Roxy - Excellent, 1 BKK på Sölvhunden
Mac Vargs B Wildcard - BIR & BIS-3
Mac Vargs B Wildcard - 3 BH på Sölvhunden
Mac Vargs B White Onyx - Excellent
T. Niki Nordanvind - R-CERT
T. Neijla Norrsken - BIM

april:
Roxy - Excellent på utställning i Lofsdalen.
Skoglykka's Kuling - CERT & NO UCH
Trollmossens Niki Nordanvind - HD-B

mars:
Skoglykka's Storm - 2 UK
Trollmossens Niki Nordanvind - 2 AK i Norge
Nikolai & Niki har framgångsrikt deltagit på draghundstävlingar under vintern. Bland annat på SM i Sundsvall.

februari:
Skoglykka's Roxy - Alphäxans VP
Mac Vargs B Wildcard - Kartats VP
Mac Vargs D Mirage, "Helmi" - HD-A AD-0

 
RESULTAT 2018

december:
Roxy - Exellent i juniorklass på Svensk Vinnare

november:
Roxy - Excellent i juniorklass på Norsk Vinnare
Roxy - Excellent i juniorklass på Nordisk Vinnare

oktober:
Roxy - Excellent på utställning i Bruksvallarna.

september:
Roxy - 2a på Fjällpokalen !!!
Roxy - Jo-Kjells vandringspris som bästa pointer på Fjällpokalen
Roxy - 2 UKL på fjällprov

augusti:
Skoglykka's Roxy, 1 UKL på fjällprov
Skoglykka's Roxy, Excellent
Mac V. B Winning Sense, R-Nordic-Cert
T. Niki Nordanvind, 2 AK fjällprov i Norge

Roxy och Winsent hösten 2018

maj:
Mac Vargs D Gazoline, Excellent
T. Niki Nordanvind, CERT, BIR,
T. Niki Nordanvind, CERT, BIR, BIG-3
Skoglykkas Toyah, CERT & BIM i Stören

april:
Mac Vargs B Wildcard, 1 ÖKL fjällprov
Mac Vargs B Wildcard, SE & NO UCH !
Trollmossens Niki Nordanvind, 3 ÖKL

februari:
Mac Vargs D Guns N Grouses, 3 UK

Mac Vargs facebook sida
RESULTAT 2017

november:
AC - NO VV -17, R-CERT, 3e bästa tik
Winsent - CK, 3e bästa hane på NV-17
Mac Vargs D Guns N Grouses, HD-A
Skoglykkas Kuling - CERT i Norge

oktober:
Mac Vargs D Avanza, HD-B, ED-0
T. Niki Nordanvind BIG-3, CERT,CACIB
T. Neijla Norrsken, CK, CACIB, BIM
Mac Vargs B White Onyx, CK, R-CACIB
Mac Vargs D Gazoline, Good på utställning

september:
Trollmossens Niki Nordanvind - 2 UK i Norge

augusti:
T. Niki Nordanvind genomfört BHP
Skoglykkas Kuling - CERT & BIM i Norge

maj:
Mac Vargs D Gazoline, Good på utställning

 
RESULTAT 2016

december:
Mac Vargs B White Onyx, Excellent på Svensk Vinnareutställning
T. Neijla Norrsken, Very Good, 3 junkk på Svensk Vinnareutställning

november:
Norsk vinnarutställning i Lilleström
Imingens EK Back In Black, NO VV-16
Mac Vargs B Winning Sense, NO V-16
Bjönnålias Point, CK, R-CACIB, 2 BH
Trollm. Niki Nordanvind, NO JV-16
Trollmossens Neijla Nattfrost, NO JV-16
Mac Vargs B White Onyx, CK, 3 BT

september:
Imingens EK Back In Black
2 x 2 AK på fjällprov i norge

augusti:
Ch. Bjönnålia's Point
2VK kval på fjällprov i norge

juli:
Mac Vargs B White Onyx, CK, R-CACIT
T. Neijla Norrsken, Excellent, 1 JUNKK

juni:
Mac Vargs B White Onyx, BIR, BIG-4
Mac Vargs B White Onyx, CK, 2 BTKL
Mac Vargs B White Onyx, CK & BIM
Trollmossens Neijla Norrsken, BIS-2 valp

maj:
Mac Vargs C Camogirl, HD-A
Mac Vargs B Wildcard, CERT i Norge
Mac Vargs B Winning Sense, BIM i norge

april:
Trollmossens Niilas Nattfrost blev
BIS-3 valp. (u. Mac Vargs B White Onyx)
Mac Vargs C Frk September, Very Good

februari:
Mac Vargs B Wildcard, HD-A

januari:
Mac Vargs C Frk September, Good

RESULTAT 2015

SE V-14, J.
Mac Vargs A Heart For Hunting
12/12 R-CACIB på Nordisk Vinnare
3/4 CERT & R-CACIB
6/1 CERT & R-CACIB
5/1 Excellent

C.I.E, NORD JV -13, J.
Mac Vargs B Winning Sense
2/8 C.I.E = Internationell champion
2/8 CERT, CACIB, BIR & BIG-2
18/7 CERT, CACIB & BIR i Finland
4/7 CERT, CACIB, BIM i Norge
14/6 Excellent, 4 jkk
6/6 CERT, 2 bhkl
30/5 CERT, BIR i Norge
24/5 CERT, BIR, BIG-4

NO JV-13 Mac Vargs B White Onyx
25/7 CK & CACIB & BIR
14/6 Excellent
13/6 CK, BIM
14/3 CK & CACIB, 2 btkl

J. Mac Vargs A Beretta Whitewing
18/7 CERT, CACIB & BIM i Finland
4/7 Excellent, 3 jkk i Norge
14/6 CERT, BIR, BIS-3
6/6 Reserv-CERT
CK, 3 btkl i Norge
24/5 CERT, BIM

J. Imingens EK Back In Black
18/7 CERT, 3 btkl i Finland
14/6 CK, 4 jkk
13/6 Reserv-CERT, 2 bhtkl i Norge
6/6 Excellent, 4 jkk
24/5 2 jkk, Reserv-CERT, 3 bthkl

Ch. Silverforsens Party Animal
6/6 1 vetkk, CK, 3 btkl, BIR-veteran
6/6 1 vetkk, CK, 4 btkl, BIG-3-vet
24/5 1 vetkk, CK, 3 btkl, BIR-veteran
24/5 Avelsklass, 1 m HP, BIG-3

Ch. Bjönnålias Point
6/6 1 chkk, CK, BIM
24/5 CK, 2 bhkl (slagen av Winsent)
16/4 2 SKL m CK i Lofsdalen

Mac Vargs A Delicato
6/6 Good (öppenklass)

Mac Vargs kennel
24/5 Uppfödargrupp 1 m HP, BIG-3

J. Mac Vargs B Wildcard
14/6 Excellent, 3a i jaktkk
6/6 Reserv-CERT, 3 bhkl
24/5 Reserv-CERT, 3 bhkl
17/4 Reserv-CERT, 2 bhkl
Godkänt apportbevis

Mac Vargs A Femetta
24/5 Excellent, 1 ökk

 
RESULTAT 2014

Svensk Vinnare 2014
J. Mac Vargs A Heart For Hunting

& Caroline Palmert har tilldelats Åslunds VP, för högst premierade unghund, pointer, vid MFK Fältjaktprov under 2013.

J. Mac Vargs A Calibra
2 ÖKL fältprov
3 ÖKL fältprov
5a St Hubertus på Långtora tillsammans med husse Markus Andersson.
Excellent på Sv. Vinnareutställning -14

Ch. Silverforsens Party Animal
Norsk Veteranvinnare 2014
Nordisk Veteranvinnare 2014

J. Mac Vargs A Beretta Whitewing
2 AK (öppenklass) på skogsprov
3 AK (öppenklass) på skogsprov
CK, CACIB, BIM (Sverige)
2 x NKK-CERT (Norge)

Mac Vargs A Sabatti Lady
Excellent på utställning i Norge

J. Mac Vargs B Wildcard
Norsk Derby kval & semifinal
1 UKL, fjällprov vinter
2 UKL, fjällprov vinter
Very Good, 2a jaktklasskonkurens, utst

NORD JV -13, J.
Mac Vargs B Winning Sense

Norsk Derby kval
Godkänt apportbevis
1 UKL, fjällprov vinter
3 UKL, fjällprov vinter
CERT, BIR, BIG-1, BIS-2
CERT, CACIB, BIR

J. Imingens Ek Back In Black
2 AK (öppenklass) på skogsprov och provets bästa hund! (Stören JFF 3 sept)
CK, CERT, BIM

Ch. Bjönnålia's Point
Vidare till VK-final på fjällprov i Norge.

NO JV-13 Mac Vargs B White Onyx

CK, BIR, BIS-2 på utställing

Mac Vargs A Femetta
Very Good i öppenklass på utställning

Mac Vargs A Animalia Pavlova
Exellent i öppenklass på utställning

Monica Garbeklint har tilldelats Margrethe Bägaren. Pointerklubbens vandringspris till kvinnlig förare som under året (2013), med pointer uppnått högsta poäng enl. den skala som gäller för Rausings fond.

Ch. Silverforsens Party Animal
har tilldelats Pointerklubbens vandringspris 100-års jubileumsgåva från kennel Oksby, för bäst placerade pointer på Skogs-SM 2013.

Mac Vargs A Benelli Supernova
& Mattias Rönnerfjäll har deltagit på Draghunds-SM (linklass, motion 5km)

 
RESULTAT 2013
Party - Vinnare av Skogs-SM 2013
Point - 6a Fält-SM 2013
Point - 2 VK m CK, kval i Norge

Point - till final på 3-dagars VK i Norge
Point - till final på 2-dagars VK i Norge
Point - C.I.E (Internationell champion)
Point - C.I.B (Internationell champion)
Point - Norsk utställningschampion
Point - Dansk utställningschampion
Point - Svensk utställningschampion
AC - Godkänd avelstik enligt NGSK.
AC - 2 AK i Norge
AC - Excellent på utställning i Sverige.
Beretta - Excellent på utställning Norge
Winsent - Nordisk Juniorvinnare -13
Winsent - BIS-3 valp i Sverige
Winsent - BIS-3 valp i Norge
Sella - 2a Skogspokalen
Sella - 5a Fält-Derby