NYHETER 2014


23 dec: Mac Vargs kennel önskar er alla en riktigt GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR!

17 dec: J. Imingens Ek Back In Black har börjat löpa och kommer att paras kring nyår med
J. Glavaris DV Zlatan. Välkommen att ta kontakt om du är intresserad utav en gordonsettervalp!

14 dec: STORT GRATTIS till Mac Vargs A Calibra, "Polly" som fick excellent på Svensk Vinnareutställning idag och Mac Vargs A Heart for Hunting, "Sella" som fick CERT, CACIB och blev BIM, samt dessutom erövrade titeln SVENSK VINNARE 2014 (SE V-14).

8 dec: Anna Zakrisson & Mac Vargs B Wildcard, "Pricken" samt Mattias Rönnerfjäll & Mac Vargs A Benelli Supernova, "Sofi" har varit på IFÖD's draghundsläger i Bruksvallarna i helgen. Till helgen är det ett träningsläger här i Östersund och jag misstänker att jag bara kommer att se ryggtavlorna på dessa duktiga ekipage då.

6 dec: Markus Andersson & Mac Vargs A Calibra, "Polly" har tävlat i St Hubertus på Långtora idag. Dom tog en fin 5e placering. Grattis!!!!

20 nov: AC ska paras på kommande löp och det är nu ca 9 månader sedan hon löpte senast, så parningen blir förhoppningsvis närmsta veckorna. Valet av hane kommer strax att publiceras....

17 nov: Jisses vilken underbar weekend jag haft!!! Det började med det trevliga beskedet i torsdags att jag fått fast jobb. Sedan körde jag till Norge och där har jag bland annat njutit av god mat, gott vin & skön musik tillsammans med härliga bekanta! På Dogs4All så fick Party två nya vinnartitlar; NORSK VETERANVINNARE -14 (NO VV -14) & NORDISK VETERANVINNARE-14 (NORD VV -14) ! Nu har Party totalt 11 championtitlar och 8 vinnartitlar!!!! Hennes dotter Beretta fick CERT båda dessa dagar.

12 nov: I helgen tog jag säsongens första skidtur med hundarna. Det var i minsta laget med snö, men jag har ett par 'försäsongsskidor' som passar att åka på när underlaget inte är optimalt. Kul var det i vart fall och nu längtar jag tills det kommer ännu mer snö!

3 nov: Även Mac Vargs B White Onyx har nu debuterat på jaktprov. "Smilla" som hon kallas startade på fältprov på Långtora den 2 november.

1 nov: Jag blir så glad och stolt när Party's valpar är duktiga vid praktisk jakt och på jaktprov! Idag har Johanna Melander Andersson startat Mac Vargs A Calibra, "Polly" på fältprov (Långtora) och fått
2 ÖKL. Polly har nu 100% premiering då hon sedan tidigare har 1 UKL m HP och 3 ÖKL. Med tanke på att detta är Johannas första fågelhund, så gör deras framgångar mig extra glad!!!

15 okt: Jag har varit på skogsprov i norge igen och det resluterade i en 3 AK (öppenklass) till min älskade lilla favorittik, Mac Vargs A Beretta Whitewing.

24 sept: Igår startade Johanna Melander Andersson sin pointertik Mac Vargs A Calibra, "Polly" på fältprovet i Gredby. Johanna och Polly tog en fin 3 ÖKL! Stort grattis till er!

21 sept: Jag och Anna Zakrisson har varit på Norsk Derby på Kongsvold i Norge med Mac Vargs B Wildcard, "Pricken" och Mac Vargs B Winning Sense,"Winsent". Det var 6 partier på fredagens kval. Detta unghundsprov är därmed norges största och hundarna som deltar måste ha fått 1 UK! Vid uppropet hissades den norska flaggan till tonerna av nationalsången. Stämningsfullt! Anna och Pricken gick vidare på sök till lördagens semifinal. Kul att en utav oss tog sig så pass långt på detta stora jaktprov!

3 sept: Både Mac Vargs A Beretta Whitewing, "Beretta" och Imingens Ek Back In Black, "AC" har fått 2 AK (öppenklass) på skogsprov i Norge idag!!! AC blev i tillägg skogsprovets bästa hund! Nu är alla mina 5 hundar jaktprovsmeriterade; 4 av dem på fjäll, 3 på skog och 2 på fält.

31 aug: Det blev en bra start på årets jakt och jag har själv skjutit fågel för samtliga mina 5 hundar. Förutom ripor så har jag skjutit 1 orrtupp, 1 tjäderhöna och 1 tjädertupp.

30 aug: Det var 14 hundar i VK-finalen och när första rundan var avklarad så var endast 4 hundar kvar. Tyvärr var inte Point en utav dem.

29 aug: I dag startade jag Point i VK (segrarklass) i Tydal, Norge och han kvalade vidare till morgondagens final på sök.

24 aug: "AC's" kullbror Imingens Ek Elle-Gant och hans ägare Wenche Porsanger har vunnit NM-skog!!! Stort grattis till er!!! Även kullsyster Imingens Ek Ima Charm deltog på NM-skog.

23 aug: Det blev ingen vinnare utav Skogs-SM i år. Jag anmälde inte Party till årets SM, eftersom jag hade planer för jakt och jaktprov på annat håll. Dessutom började hon att löpa, så vi hade inte haft möjlighet att delta ändå.

19 augusti: I sommar har det blivit många, härliga simturer för hundarna. Nu ser vi nu fram emot höstens jakt, jaktprov och träning!

17 juni: I söndags var jag på internationell utställning i Avesta med tre utav mina hundar och det gick strålande bra! Min gordonsettertik "AC" (Imingens Ek Back In Black) fick excellent. Winsent fick CERT & CACIB och blev bästa hane medans Beretta fick CK & CACIB samt blev bästa tik. I tävlan om BIR fick jag hjälp utav Tomas Wiklund att visa en utav hundarna och han och Winsent blev BIR medans Beretta fick BIM. Tack för hjälpen Tomas och för 'bubblet' i glaset efteråt!

16 juni: Om två månader är det tillåtet att börja träna fågelhundarna på fjället. Jag längtar!!! Jag ska inte ta ut någon semester i sommar utan hoppas på att kunna få några fina dagar på fjället och i skogen i höst istället.

11 juni: YEEEEEEESSSSSSSSS!!!!!!!!!! Nu är jag superglad!!!!
Förra veckan var jag till veterinär Karin Landin på Djurhälsan i Härjedalen (Hede) och tog HD-röntgen utav Mac Vargs A Beretta Whitewing och Mac Vargs B Winning Sense. Både Beretta och Winsent har fått status HD-A.

9 juni: Nina Krumlinde har varit på utställning med sin tik Mac Vargs B White Onyx, "Smilla" i helgen och det har gått strålande bra! Av lördagens 22 pointrar så blev Smilla BIR och sedan BIS-2! Stort GRATTIS till Nina och Smilla! Utställningskritiken finns att läsa under menyn Tidigare kullar/B-kullen, utställningskritiker.

1 juni: Nu finns även Pricken och Olga's utställningskritiker från den 25/5 att läsa.
Se Tidigare kullar/Utställningskritiker A- och B-kullen.

25 maj: Idag har Mac Vargs B Winning Sense, 'Winsent', Mac Vargs B Wildcard, 'Pricken', Mac Vargs A Femetta, 'Olga' och Imingens Ek Back In Black, 'AC' varit på utställing här i Östersund. Båda hanarna visades i jaktklass och Pricken fick very good (och blev 2a i jaktklasskonkurrensen) medans Winsent fick excellent, CK, blev bästa hane, fick cert och blev BIR utav 12 deltagande pointrar! Olga visades i öppen klass och fick very good. Det ösregnade nästan hela dagen och allra sist skulle gordonsettrana bedömas. Det tog inte många sekunder innan alla hundar såg dyngsura och tufsiga ut i pälsen. Det var 5 tikar i jaktklassen och AC vann med excellent och CK! Hon blev även bästa tik totalt och fick cert samt blev BIM i konkurensen mot dagens bästa gordonhane. Winsent tävlade sedan i gruppfinalen och vann den! Därmed skulle han även tävla vidare i Best In Show och där blev han placerad som BIS-2! Mac Vargs A Animalia Pavlova har varit på ÖFK's utställning i norge idag och hon har fått excellent!

18 maj: Nu finns Winsent och Prickens jaktprovskritiker ifrån Lofsdalen publicerade under Valpar/ B-kullen/ jaktprovsresultat.

28 april: Har haft en fantastisk fin helg i Lofsdalen. Strålande sol, snövita fjäll med fint skidföre och bra riptillgång. Dessutom resulterade det i 100% premiering till Mac Vargs-bröderna 'Pricken' & 'Winsent' Anna Zakrisson startade 'Pricken' på lördagen och fick 1 UKL och jag startade 'Winsent' båda dagarna med resultatet 1 UKL & 3 UKL. Under påskhelgen fixade även Winsent ett godkänt apportbevis.

7 april: I lördags tog Anna Zakrisson och Mac Vargs B Wildcard, "Pricken" 2 UKL på jaktprov i Rörvattnet. Hundarna från B-kullen är nu 15 månader och Pricken är den första som startat på jaktprov. Detta var hans andra start och han kan nu titulera sig J. Hjärtligt grattis till Anna & Pricken!!!

4 april: Jag har varit i Röros och Tydal och startat Beretta på jaktprov. Det blev tyvärr ingen premie denna gång, men kritikerna finns att läsa på hennes sida. Vecka emellan jaktproven var vi i Funäsdalen och nöjt av snövita fjäll och strålande sol! Vårvintern är verkligen en av årets höjdpukter!

30 mars: AC's kullbror Ch. Imingens Ek Elle-Gant och hans ägare/förare Wenche Porsanger tog 1 VK m CK idag i Holtålen. Detta gjorte 'Gant' till jaktchampion! Stort grattis till Wenche & Gant!!!

17 mars: Det blev fjällträning igen i helgen. På lördagen var det blåsigt och snö i luften. Beretta fixade en fin situation på en singelripa men Winsent hade ingen fågelkontakt. Söndagen bjöd på fint väder och snälla ripor, så unghundarna fick några situationer var.

15 mars: Idag har Mac Vargs A Sabatti Lady, "Pippi" debuterat på jaktprov. Hon gick totalt 70 minuter, men hade ingen sjans på fågel så någon premie blev det inte, men en fin kritik som finns att läsa under menyn Valpar/A-kullen - jaktprovskritiker.

9 mars: Idag har jag varit på fjället igen. Riporna var samarbetsviliga så det blev bra träning för unghundarna.

2 mars: Idag har jag varit på fjället och tränat unghundarna. Det var ganska dimmigt på morgonen och inte ett enda ripspår syntes till, men efter en ett tag blev vädret bättre och hundarna fick till några fina situationer.

1 mars: Idag deltog jag på en draghundstävling igen. (IFÖD-cup, del 4) Tävlingen hölls i Brevåg, Lit och det var en trevlig bansträckning på 12,6 km. Jag körde 2-spann med Beretta & Winsent. Beretta är snabb och framåt men inte så stark. Winsent som är hane är givetvis starkare, men han har inte samma 'vinnarskalle' i skidspåret som henne. Vi njöt i vart fall så mycket av den fina rundan så efter avlutad tävling så tog jag och Åsa och åkte banan en runda till, men nu fick AC och Party dra och mina tre övriga hundar sprang lös. Resultaten ifrån tävlingen finns på www.ifod.se

24 februari: Helgen har tillbringats till fjälls. Lördagen bjöd på underbart väder och en hel del singelripor.

17 februari: Mattias Rönnerfjäll och Mac Vargs A Benelli Supernova, "Sofi" deltog igår på Draghunds-SM i Sundsvall. Dom körde 5 km linklass, motionsklass. Kul! Hoppas det gav mersmak!

15 februari: Idag har jag varit med på IF Östersund Draghundsklubb's skejtteknikträning ledd av Tord Wiksten. På eftermiddagen körde vi en klubbtävling med hundarna. (IFÖD-cup, del 3). Jag körde 2-spann med Beretta & Winsent. Snappade nog upp nåt på förmiddagens teknikträning, för vi kom på en överraskande och glädjande 2a plats! Resultaten ifrån tävlingen: www.ifod.se

10 februari: I helgen hade jag med mig Winsent, Beretta och Point på jaktturer. Det var bitvis tungt före pga all lössnö så söket blev lite småskuret, men jag är nöjd med unghundarnas fågelhantering.


2 februari: Tog en härlig söndagstur med släden. Se filmsnutten här ovanför.

13 januari: Nu har jag slagit ihop mina två bloggar till en. Det var enkelt att flytta över alla inlägg med Blogger's exportfunktion. Hoppas att ni läsare kommer att gilla sammanslagningen.

12 januari: Idag tog jag årets första jakttur. Det var en bekant som bor strax utanför stan som ringde och frågade om jag ville följa med på några timmars skogsfågeljakt. Jag tog med mig AC & Point. Tyvärr såg vi inte till några fåglar, men vi hade en fin tur ändå! Bara det att ta ut haglan ur vapenskåpet och stoppa några patroner i fickan och sedan ge sig ut med glada hundar ger en lyckokänsla i sig. :-)


11 januari: Jag är medlem i IF Östersund Draghund och klubben arrangerar fyra tidsträningar under vintersäsongen. Idag var temat backsprint och jag valde att åka med Beretta. Hon jobbade på bra och mina skidor hade bra glid, men någon topplacering tog vi inte. Jag behöver träna mer teknik & kondition... :-))) Vi hade otroligt skoj oavsett och tävligen avslutades med gemensam fika i Ranbrants fina grillstuga i Marieby. Ser fram emot dom nästkommande tävlingarna i IFÖD-cup.

Mac Vargs A Beretta Whitewing
Foto: Kari Lautamäki

4 januari 2014: Nu har det nya året firats in! Eftersom det fortfarande är lite snö här i Östersund så tog jag och några vänner en dagstur till Vålådalen och åkte i deras fina skidspår.

Nyheter från 2013 finner du här: --> NYHETER 2013

Nyheter från 2012 finner du här: --> NYHETER 2012

RESULTAT 2014

Svensk Vinnare 2014
J. Mac Vargs A Heart For Hunting

& Caroline Palmert har tilldelats Åslunds VP, för högst premierade unghund, pointer, vid MFK Fältjaktprov under 2013.

J. Mac Vargs A Calibra
2 ÖKL fältprov
3 ÖKL fältprov
5a St Hubertus på Långtora tillsammans med husse Markus Andersson.
Excellent på Sv. Vinnareutställning -14

Ch. Silverforsens Party Animal
Norsk Veteranvinnare 2014
Nordisk Veteranvinnare 2014

J. Mac Vargs A Beretta Whitewing
2 AK (öppenklass) på skogsprov
3 AK (öppenklass) på skogsprov
CK, CACIB, BIM (Sverige)
2 x NKK-CERT (Norge)

Mac Vargs A Sabatti Lady
Excellent på utställning i Norge

J. Mac Vargs B Wildcard
Norsk Derby kval & semifinal
1 UKL, fjällprov vinter
2 UKL, fjällprov vinter
Very Good, 2a jaktklasskonkurens, utst

J. NORD JV -13
Mac Vargs B Winning Sense

Norsk Derby kval
Godkänt apportbevis
1 UKL, fjällprov vinter
3 UKL, fjällprov vinter
CERT, BIR, BIG-1, BIS-2
CERT, CACIB, BIR

J. Imingens Ek Back In Black
2 AK (öppenklass) på skogsprov och provets bästa hund! (Stören JFF 3 sept)
CK, CERT, BIM

Ch. Bjönnålia's Point
Vidare till VK-final på fjällprov i Norge.

NO JV-13 Mac Vargs B White Onyx

CK, BIR, BIS-2 på utställing

Mac Vargs A Femetta
Very Good i öppenklass på utställning

Mac Vargs A Animalia Pavlova
Exellent i öppenklass på utställning

Monica Garbeklint har tilldelats Margrethe Bägaren. Pointerklubbens vandringspris till kvinnlig förare som under året (2013), med pointer uppnått högsta poäng enl. den skala som gäller för Rausings fond.

Ch. Silverforsens Party Animal
har tilldelats Pointerklubbens vandringspris 100-års jubileumsgåva från kennel Oksby, för bäst placerade pointer på Skogs-SM 2013.

Mac Vargs A Benelli Supernova
& Mattias Rönnerfjäll har deltagit på Draghunds-SM (linklass, motion 5km)

 
RESULTAT 2013
Party - Vinnare av Skogs-SM 2013
Point - 6 SKL Fält-SM 2013

Point - 2 VK m CK, kval i Norge
Point - till final på 3-dagars VK i Norge
Point - till final på 2-dagars VK i Norge
Point - C.I.E (Internationell champion)
Point - C.I.B (Internationell champion)
Point - Nordisk utställningschampion
Point - Norsk utställningschampion
Point - Dansk utställningschampion
Point - Svensk utställningschampion
AC - Godkänd avelstik enligt NGSK.
AC - 2 AK i Norge
AC - Excellent på utställning i Sverige
Beretta - 3e bästa tik på Norsk V.-13
Beretta - Excellent på utställning Norge
Winsent - Nordisk Juniorvinnare -13
Winsent - 3e bästa hane på Norsk V.-13
Winsent - BIS-3 valp i Sverige
Winsent - BIS-3 valp i Norge
J. Mac Vargs A Heart For Hunting
2a på Skogspokalen 2013
5a på Derbyt 2013 (fältprov)

1 UKL m HP, fjällprov
2 UKL, skogsprov
1 UL, fältprov
BIM, CK & CACIB på utställning

J. Mac Vargs A Calibra
1 UKL m HP, fältprov
Godkänt apportbevis
Excellent på utställning

NO JV-13 Mac Vargs B White Onyx
Norsk Juniorvinnare 2013
BIS-4 valp på SKK-utställning

Mac Vargs A Animalia Pavlova
2 x Excellent & CK på utställning

Mac Vargs A Femetta
Excellent på utställning

Mac Vargs A Beretta Whitewing
Excellent på utställning i Norge
3e bästa tik på Norsk Vinnareutställning

Mac Vargs B Winning Sense
BIS-3 valp i Norge
BIS-3 valp på SKK-utställning
3e bästa hane på Norsk Vinnareutställning
Nordisk Juniorvinnare -13 (Finland)

Mac Vargs B Wildcard
BIM-valp 4-6 månader


free counters