NYHETER 2013
 

Fågelhundspokalen 2013
Nyheter 27 december 2013: Point och jag var ett utav dom deltagande ekipagen på Fält-SM som bidrog till att Svenska Pointerklubben tilldelades SKK's vandringspris för bästa specialklubb på detta jaktprov.

Nyheter 17 dec 2013: Nu är vi hemkomna efter en weekend i Helsingfors, Finland. Hade anmält Winsent och Beretta till Helsingforsvinnare, Nordisk Vinnare och Finsk Vinnareutställning fredag, lördag och söndag. Det var irländska domare alla tre dagarna och för mig helt okända personer, så det var en chansning att anmäla mina pointrar av 'jaktmodell'. Winsent blev Nordisk Juniorvinnare -13 på lördagen och även placerad som 4e bästa hane och tilldelad reserv-cert. Övriga premier och kritikerna finns att läsa på respetiktive hunds sida.

Nyheter 14 december 2013: Nu är det 1 år sedan B-kullen föddes (Ch. Bjönnålia's Point / Ch. Silverforsens Party Animal). Vad fort tiden går...


Nyheter 9 december: Nu har det äntligen kommit så pass med snö att det går att åka skidor och köra släde. Se filmen ovanför.

Nyheter 25 november: Nu finns även Smilla's utställningskritik från Norsk vinnareutställning att läsa under informationen till B-kullen.

Smilla, Beretta, Animalia Pavlova & Winsent
Från vänster: Nina med Smilla och Monica med Beretta, Animalia Pavlova & Winsent.

Nyheter 18 november: Nu är vi hemkommen från Lilleström och Norsk Vinnareutställning 2013. Först in i ringen var Mac Vargs B Winning Sense, "Winsent". Han blev 2a bästa junior och fick CK. Sedan placerade han sig som 3e bästa hane bakom en champion hane och juniorvinnaren. Senare var det dags för Nina Krumlinde & Mac Vargs B White Onyx, "Smilla". Hon fick excellent, vann juniorklassen och fick därmed titelt NO JV-13! Superkul!!! Mac Vargs A Beretta Whitewing, "Beretta" var ensam unghundstik fick CK. I tävlan om dagens bästa tik blev Beretta placerad som nr 3. Vi är supernöjda med helgen och gläds över Smilla's vinnartitel! (2010 gick Nordisk Vinnare i Lilleström i Norge och då blev Point Nordisk Juniorvinnare -10 och Party blev bäst i rasen och fick titeln Nordisk Vinnare -10.)

Nyheter 10 november: Nu har Mac Vargs A Sabatti Lady, "Pippi" varit på utställning i Tronheim och hon fick Very Good. Kritiken finns att läsa på A-kullens sida.

Nyheter 1 november: Har uppdaterat med fältprovskritikerna till Polly, Point & Party ifrån Långtora.

Nyheter 30 oktober: Nu finns Party och Point's kritiker från Fält-SM att läsa på deras jaktprovssidor.

Nyheter 22 oktober: Har nu publicerat några av höstens jaktprovskritiker för Party, Point, AC, Beretta och Sella. Kommer att uppdatera med ytterligare kritiker så snart dom finns tillgängliga på FA's sida.

Nyheter 19 oktober: Idag startade jag Party och Point på Fält-SM. Party får inte till något godkänt fågelarbete i sin runda. Point däremot spikar en rapphöna nästan direkt i sitt släpp, reser villigt men är inte helt lugn när fågeln fälls och fallapporterar. Fallapport är okej i sverige så Point får vara med i andra rundan och går då upp sig rejält söksmässigt. Det är dock inte helt enkelt att komma och konkurrera mot rutinerade fälthundar efter bara två dagars träning, så jag är mycket glad och nöjd med den 6e placering på Fält-SM som Point och jag tog!

Nyheter 18 oktober: Mac Vargs A Heart For Hunting, "Sella" startade på Långtora idag och hon tar tillsammans med matte Caroline Palmert 1 UKL samt en 5e placering på Derbyt! Detta är deras 3e premie i höst och Sella har nu 1 UKL med HP på fjäll, 2a placering på Skogspokalen och en 5e placering på Derbyt! Sella är dessuom Carolines första fågelhund! Imponerande!

Nyheter 17 oktober: Startade Party och Point i segrarklass på fältprov på Långtora. Party stötte några fåglar i ett dike men respekterade, men det blir det ju ingen premie utav... Point blev slagen i fågel, så det blev ingen premie för honom heller. Vi tar nya tag på lördag! ;-)

Nyheter 16 oktober: Idag debuterade Mac Vargs A Calibra, "Polly" på jaktprov (fältprov på Långtora) och med ett fint sök samt fina fågeltagningar så fick hon 1 UKL med HP! Hjärtligt grattis till "Pollys" ägare Johanna Melander och Marcus Andersson!

Nyheter 15 oktober. Nu har jag tränat Party och Point under två dagar på Långtoras marker. Det är två år sedan sist var på rapphöns & fasanjakt på Gotland samt startade på jaktprov där.

Nyheter 13 oktober: I helgen har jag jobbat som ringsekreterare på internationell utställning i Sundsvall. Det är alltid lika trevligt och välordnat att jobba åt VNKK och jag ser redan fram emot nästa års utställning!

Nyheter 4 oktober: Idag publicerades HD-resultatet för Mac Vargs A Animalia Pavlova på NKK's sida, Dogweb. Veterinären sa redan vid röntgentillfället till Birgit som äger Animalia Pavlova att höfterna såg strålande ut och resultatet blev HD-A.

Nyheter 3 oktober: Här är jaktprovskritiken ifrån domare Leif Berglund när Mac Vargs A Heart For Hunting, "Sella" tog 1 UKL m HP i Bruksvallarna. Heart jagar i mycket bra fart och stil. Söksupplägget är nästan optimalt oavsett vindförutsättningar och hon tar med sig den mark som en jägare vill ha avsökt. I sitt första släpp markerar hon ute på en stor myr. Hon löser upp det och utreder snabbt för att sedan söka sig upp mot vind på en hårdbacke. Fast, stramt stånd. Hon reser villigt på order och är komplett lugn i flog och skott. Under resten av sina släpp under dagen övertygar hon mig, på ett tydligt sätt, att hon definitivt  har alla kvaliteter som en jägare kan önska sig. Inga problem att dela ut 1 ukl med HP.

Nyheter 30 september: Nu har även Mac Vargs A Animalia Pavlova varit på HD-röntgen och resultaten kommer att publiceras av NKK om ca 10 dagar. Hennes ägarinna Birgit Ording anlitade Nittedal Dyreklinikk för detta.

Nyheter 29 september: Nu har jag jagat några dagar. Fågeltillgången har varit varierande och några gånger lättade fåglarna utom skotthåll och någon gång sköt jag bom... Lite överraskande så stod Point för en hare och den fick jag då in en sån " fullträff" på att det inte blev något ätbart kött.

Nyheter 27 september: Mac Vargs A Calibra, "Polly" har nu godkänt apportbevis.

Nyheter 19 september: Nu är första hunden ur A-kullen HD-röntgad. Det är Mac Vargs A Heart For Hunting, "Sella" och hon fick HD-B. A-kullen är ännu bara 17 månader gamla och jag hoppas fler valpköpare från denna kull vill HD-röntga sina hundar så småningom.

Party, vinnare av Skogs-SM 2013

Caroline & Sella
Nyheter 8 september: Vilken helg!!!!!!!!!!!!!!!! Idag vann jag Skogs-SM med Party!!! Inte nog med det,,, Party's dotter Mac Vargs A Heart For Hunting blev 2a på Skogspokalen! Detta var Caroline och Sella's första start på skogsprov!

Nyheter 2 september: Jag har varit på jaktprov i Tydal, Norge med Point och Beretta. Point gick väldigt bra i VK-kvalet på fredagen och tilldelades 2 VK m CK! Hurra!!! På söndagen startade jag Beretta på första gången och det gick över förväntan. Tyvärr blev det inget godkänt fågelarbete på henne trots 75 minuters släpptid, men hon fick fin kritik och jag är nu motiverad att starta henne fler gånger i höst. Både Berettas och Point's kritiker finns att läsa på deras sidor. Mac Vargs A Calibra "Polly" har under helgen debuterat på utställning och gjorde det med glans! Hon tilldelades excellent och fint kritik som finns att läsa under informationen om A-kullen.

Domaren Leif Berglund tillsammans med pristagarna i Bruksvallarna den 18 aug 2013.

Nyheter 18 augusti: Kennel Mac Vargs har fått sin första jaktprovsmeriterade pointer genom Caroline Wikberg & Mac Vargs A Heart For Huning "Sella" som idag på sin fjällprovsdebut tagit en välförtjänt 1a m HP! Sella är 16 månader gammal.

Nyheter 7 augusti: Jag har haft med hundarna till hagelbanan både denna och förra veckan. Unghundarna bryr sig inte alls om hagelskotten och dom andrar vuxna är vana ljudet sedan tidigare.

Nyheter 4 augusti: Fina resultat för Winsent, Point, Olga, Sella & AC på utställningen i Svenstavik. Deras kritiker finns att läsa på A- & B-kullens samt enskild hunds sida. Point fick idag championtitlarna C.I.B och C.I.E samt placerade sig som BIG-3. Hans avkomma Winsent blev BIS-3 av valparna!

Nyheter 14 juli: Nu har jag flyttat över nyheter från 2012 till en egen sida. Länken till den hittar du nederst på denna sida. Har uppdaterat med lite nya bilder på flera olika sidor.

Nyheter 13 juli: På min blogg har jag presenterat dom pointrar som blivit nordiska utställningschampions. Point och Party är 2 utav dom endast 11 jag funnit.

Nyheter 12 juli: Nu finns utställningskritikerna för Point och Smilla att läsa.

Nina Krumlinde & Smilla.
Nyheter 8 juli: I lördags var det nationell utstälning i Alfta. Jag ställde ut Point och Nina Krumlinde ställde ut Mac Vargs B White Onyx 'Smilla'. Dömde gjorde Alenka Pokorn från Slovenien. Point fick cert och blev BIR och kan nu titulera sig NORD UCH, SE UCH, NO UCH, DK UCH, DK V-11, NORD JV-10, J. Bjönnålia's Point. Smilla blev BIR-valp och i den stora finalringen blev hon sedan BIS-4 valp för domaren Nina Karlsdotter!

Nyheter 28 juni: Det händer inte så mycket på hundfronten just nu, men lite konditionsträning inför höstsäsongen ägnar vi oss åt i vart fall. Ska även på två utställningar i sommar.

Nyheter 13 juni: Har uppdaterat informationen om planerade valpar.

Nyheter 9 juni: Mac Vargs A Animalia Pavlova har varit på unghundsframvisning i Oslo/Akershus och
Mac Vargs B White Onyx
"Smilla" har varit på utställning i samband med Mellansvenska's klubbdag i Säter. Resultaten finner du under menyn valpar och A- respektive B-kullen.

Nyheter 3 juni: Jaktprovkritiken till Mac Vargs A Heart for Hunting på fältprovet i Enköping finns nu under A-kullens jaktprovsresultat.

Nyheter 2 juni: Har uppdaterat informationen om A-kullen med mankhöjder på några utav hundarna.

Nyheter 30 maj: Nu har Mac Vargs B Underdog "Dogge" flyttat till sin nya familj.

Nyheter 29 maj: Både Party och AC löper nu. Bra att löpen blir avklarade inför höstens jakt- och jaktprov.

Nyheter 28 maj: Nu har jag även publicerat Animalia Pavlova's resultat från helgens utställningar. Dessa hittar du under menyn valpar - A-kullen - utställningsresultat.

Nyheter 27 maj: I helgen har jag varit till Trondheim på Sölvhundsutställningen. Jag ställde ut Winsent i minivalp, Point i jaktklass och Beretta i juniorklass. Winsent blev BIR-valp samt BIS-3 valp. Point fick Very Good och Beretta fick Excellent. Hundarnas kritiker finns att läsa på deras sidor samt under A- & B-kullens resultat. Jag visade även gordontiken Soknahåggån's I Lundesola till Bjarne Engen och hon vann BIR'et! Mac Vargs A Animalia Pavlova har varit på två utställningar under helgen och hon fick Excellent & CK båda dagarna! Hennes kritik kommer så småningom att finnas under A-kullens resultat.

Nyheter 19 maj: Idag hade specialhundklubbarna sin utställning på Torsta strax utanför Östersund. Först ut bland pointarna var Mac Vargs B Wild Card "Pricken". Han fick 1 m HP och blev BIM-valp i åldersklassen 4-6 månader. Senare visade jag Bjönnålias Point i jaktklass och han blev där 1a med CK. I tävlan om bästa hane vann han och fick CERT. Ingen tik fick CK idag så därmed blev Point även BIR. I junorklass tikar ställdes Mac Vargs A Femetta "Olga" och hon fick Very Good. Point tävlade sedan i gruppfinalen och där blev han BIG-2. Den dagen Point vinner ytterligare ett CK eller CERT så blir han svensk, dansk, norsk och nordisk utställningschampion. Utställningskritikerna finns att läsa på B-kullen, utställningsresultat, Point's utställningsresultat och A-kullen, utställningsresultat.

Nyheter 10 maj: Har lagt till en ny länk. Det är till kennel Springfield's i Tyskland som har AC's pappa Robin's Kjell.

Nyheter 9 maj: Nu har jag anmält Point, Beretta och Winsent till utställning. Båda bloggarna är uppdaterade så ta gärna en kik på dessa. ;-) (Blogg & Produkttips)

Nyheter 3 maj: Point's VK-resultat från senaste helgens jaktprov på Saltfjellet i norge finns nu redovisat på hans jaktprovssida. Jag hade även start på AC på söndagen men då Point tog sig vidare till VK-finalen och jag själv ville föra honom, så var jag tvungen att stryka henne. Jag har tagit några nya bilder på valparna Dogge & Winsent men har inte haft tid och ork att redigera dessa ännu.

Nyheter 23 april: I helgen har jag varit på jaktprov i Femund, Norge. Denna gång hade jag bara anmält "AC" (Imingens Ek Back In Black) På söndagen tog hon en fin 2 AK premie! :-) Domarkritikerna från helgen finns att läsa på hennes sida.

Nyheter 22 april: Nya sidor - jaktprovsresultat och utställningsresultat för A-kullen. Se under menyn valpar.

Nyheter 17 april: Sidorna med videos och länkar är uppdaterad.


Nyheter13 april: Jag och hundarna har haft ytterligare en härlig helg i Funäsdalsfjällen. Det går utmärkt att köra med släden från bilen och upp på fjället så jag får med mig valparna Dogge och Winsent på våra härliga fjällturer. Välkommen att ta kontakt om du är intresserad utav att köpa en utav dessa små charmtroll. Se mera info under valpar/B-kullen.

Nyheter 8 april: I helgen gjorde Point debut i VK i Tydal, Norge. (VK = vinnarklass och motsvarar svensk segrarklass) Även om han inte hade något fågelarbete i kvalet, så gick han söksmässigt så bra att vi var ett utav dom 9 ekipage som blev uttagna till söndagens VK-final. Hur det gick i finalen kan du läsa på Point's resultatsida. ;-) Detta gav mersmak och förhoppningsvis får jag möjlighet att starta honom ytterligare en gång i VK i vinter.

Nyheter 7 april: Nu har en Mac Vargs-pointer gjort sin debut på jaktprov. Det är Caroline och Mac Vargs A Heart for hunting "Sella" som tränat så ambitiöst och duktigt att dom redan nu startat på fältprov på gotland. Sella skötte sig utmärkt med pga ringa fågeltillgång i provmarkerna så blev det ingen premie denna gång. Jag är ändå så glad och stolt över detta duktiga ekipage och önskar dom fortsatt lycka till på framtida jaktprov.

 

Nyheter 2 april: Jag har haft en bästa påskhelgen på flera år! Har tagit dagsturer på fjället i fyra dagar med mina 4 vuxna hundar och 2 valpar. Tog hundsläden upp för att få med mig småttingarna och sedan har jag skidat i lugnt tempo med hela gänget. En och annan ripa har vi träffat på och det har varit extra kul att följa Berettas utveckling från dag till dag. Lilla Dogge som bara är 3 1/2 månad gammal stod en kort stund för ripor sista dagen och Winsent stal apportripan framför nosen på Point vid ett tillfälle. Det är två superhärliga valpar och jag önskar att jag kunde behålla dem båda, men pga redan högt hundantal så är dom fortsatt till salu. Här ovanför är en film när vi åker ner från fjället den 29 mars 2013. Jag har uppdaterat sidan med bilder på B-kullen och det finns även massa nya bilder på hundarna i både A- & B-kullen på Mac Vargs Facebooksida.

Nyheter 10 mars: Jag har fortfarande en liten pointerhane till salu. Den är 12 veckor nu och kommer att ha en lämplig ålder för att börja jaktträna redan till hösten. Han är nästan helt rumsren nu och har börjat lära sig sitt och inkallning. Han har även fått lära sig 'hundspråket' av både sin mor och andra vuxna stablia hundar. Han är van av att både vara inne i hus/lägenhet på kvällar och nätter samt att vara i hundgård på dagtid. Valpen säljs med SKK's köpeavtal och är avmaskad, vaccinerad, ID-märkt, veterinärbesiktad samt dolda fel-försäkrad i Folksam.

Nyheter 24 februari: I helgen har jag kört släde med hundarna och jag har uppdaterat sidan med videos med ett videoklipp från dagens 27km tur. Filmen är tagen när hundarna sprungit ca 24km. Det är kul att göra något "nytt" med dem som variation till skidåkning och jag tror dom tyckte det var kul att springa på lite nya spår.

Nyheter 12 februari: Har uppdaterat informationen om B-kullen. Det finns fortfarande ledig hanvalp.

Nyheter 9 februari: Nya bilder på valparna finns på B-kullens bildsida. (Samt på Facebook.)

Nyheter 5 februari: Nu har jag fått min nya mobiltelefon, så nu går det bra att även kontakta mig på det norska mobilnumret igen: 0047-47347060.

Nyheter 31 januari: Idag har jag sänt in registeringsansökan till SKK. Du ser valparnas namn på sidan med information om B-kullen. Valparna har även varit ute på sin tredje biltur.

Nyheter 30 januari: Det finns nya bilder på valparna. Se sidan med information om kullen.
(Massor av bilder & filmer finns på facebooksidan.)

Nyheter 29 januari: Nu har valparna åkt bil för andra gången och det har gått bra.

Nyheter 28 januari: Jag har för tillfället problem med den mobiltelefon som jag använder till det norska numret. Vänligen kontakta mig på det svenska numret 0046-703666999 alternativt mail.

Nyheter 26 januari. Nu finns egna sidor med filmer på valparna i A och B-kullen. Se under menyn valpar.

Nyheter 25 januari: Har uppdaterat valpsidan med rasstandard och RAS, dvs avelstrategi för pointer och gordonsetter.

Nyheter 23 januari: Det finns fortfarande hanvalp ledig. Valparna blir 8 veckor den 8 februari. Välkommen att kontakta mig vid intresse!

Nyheter 19 januari: Har kompletterat med egenskapsbedömning på några av jaktprovsresultaten till Party och Point.

Nyheter 18 januari: Ikväll har jag äntligen fixat bildlänkarna på sidorna till mina tidigare hundar; Donna, Stacey, Thelma, Boss, Astra och Bacardi.

Nyheter 14 januari 2013: Idag den 14 januari blir A-kullen 9 månader, så nu har dessa hundar möjlighet att delta på jaktprov och officiell utställning. Önskar alla valpköparna lycka till på framtida äventyr med sina unghundar!

B-kullen

Nyheter 13 januari 2013: Visst är Party & Point's 4 veckorsvalpar fina! ;-)

 

Nyheter 12 januari 2013: Valparna är nu 4 veckor gamla och filmen ovanför är från den 11e januari. Det finns massor av filmer och bilder på facebooksidan! Jag har fortfarande ledig hanvalp ur denna kull, så Du är välkommen att ta kontakt vid intresse!

Nyheter 5 januari 2013: Valparna har nu blivit 3 veckor gamla. Alla fyra är runda & fina och mår utmärkt. Följ gärna deras utveckling på kennelns facebooksida. Där finns massor av bilder & filmer på valparna. Du behöver inte vara medlem på facebook för att kunna titta på denna.

RESULTAT 2013
Party - Vinnare av Skogs-SM 2013
Point - 6a Fält-SM 2013
Point - 2 VK m CK, kval i Norge

Point - till final på 3-dagars VK i Norge
Point - till final på 2-dagars VK i Norge
Point - C.I.E (Internationell champion)
Point - C.I.B (Internationell champion)
Point - Norsk utställningschampion
Point - Dansk utställningschampion
Point - Svensk utställningschampion
AC - Godkänd avelstik enligt NGSK.
AC - 2 AK i Norge
AC - Excellent på utställning i Sverige.
Beretta - Excellent på utställning Norge
Winsent - Nordisk Juniorvinnare -13
Winsent - BIS-3 valp i Sverige
Winsent - BIS-3 valp i Norge