NYHETER 2012
 

Nyheter 20 dec 2012: Det finns hanvalp ledig efter Point & Party. Född 8 dec, leverans tidigast 8 feb.
Om du är intresserad utav en valp ur denna kull får du gärna ta en första kontakt via mail. Berätta lite om dig själv, eventuell familj, ditt hund-, jakt- och friluftsintresse samt vilket liv du kan erbjuda en hund. Oavsett din tidigare erfarenhet av fågelhund är du varmt välkommen att ta kontakt! garbeklint@hotmail.com

Nyheter 16 dec 2012. Samtliga valpar har nu ökat ca 90-100 gram sedan födseln.

Nyheter 15 dec 2012. Det blev 3 hanar och 1 tik, alla vit & orange. Eventuellt har jag hanvalp ledig. Väntar besked från dom som tagit kontakt med mig anående hanvalp sedan tidigare.

Nyheter 14 dec 2012. Sent ikväll har Party börjat valpa. Hittills har det fötts 2 hanar och 1 tik. Jag kommer mestadels att uppdatera Mac Vargs facebook sida med valpbilder etc dom närmsta 8 veckorna. Du får gärna 'gilla' den sidan och följa valparnas utveckling. www.facebook.com/mac.varg

Nyheter 3 dec 2012: Har uppdaterat släktinformationen till dom väntade pointervalparna med jaktprovsresutlat som släktingarna Setpoint's A-Cop, Myrteigens Uniqa Doll & Myrteigens Joika tagit. Bland annat så blev A-Cop årets unghundspointer och 2a årets unghund oavsett ras i norge 2002. A-Cop blir farmors far till dom kommande valparna. Ett tack till Kjell Dybvik, som ägde Ella F, som håller mig uppdaterad och informerad om 'släkten'! Ella F var endast 5 månader gammal när hon tog 1 UK på jaktprov i norge! Ella F blir farmors mor till dom kommande valparna.


Nyheter 1 dec: Jag vill önska alla websidebesökare en trevlig 1a advent! Vill även påminna om mat som vi människor äter under julen men som kan vara väldigt skadliga för hunden. Ge inte din hund choklad, russin, valnötter eller saffran!
Det är nu bara två veckor kvar tills Party ska valpa och hon mår väldigt bra!

Nyheter 27 nov: Party har fått sin andra herpesvaccination hos veterinär Maria Edler och i samband med denna gjordes även ett ultaljud. Maria och jag såg små valphjärtan slå i Partys mage. (Lär mer om veterinärbesöket i min blogg.)
Det är nu bara 2 1/5 vecka kvar tills Party ska valpa. Om du är intresserad utav en valp ur denna kull får du gärna ta en första kontakt via mail. Berätta lite om dig själv, eventuell familj, ditt hund-, jakt- och friluftsintresse samt vilket liv du kan erbjuda en fågelhund. Oavsett din tidigare erfarenhet av fågelhund är du varmt välkommen att ta kontakt! garbeklint@hotmail.com

Nyheter 17 nov: Det är nu 5 veckor sedan Party parades och hon visar tecken på dräktighet. Hennes underlinje har blivit slappare och hennes mage och spenar har blivit större. Jag har fotograferat hennes mage ikväll och den ser liknande ut som den gjorde på henne vid samma tidpunkt under förra dräktigheten. Party mår bra, men hon och Beretta får lite lättare motion än Point & AC. Idag var jag ut på en kort skogstur och både Point & AC hade en varsin fågelsituation.

Mac Vargs A Beretta Whitewing

Nyheter 10 nov: Beretta, min älskade lilla juvel är snart 7 månader gammal. (ca 6 1/2 månad på bilden) Vad fort tiden gått sedan hon föddes den 14 april. Om Party blivit dräktig igen så är hon idag på dygn 28. Jag hittade en bild på hennes mage från förra dräktigheten, men det skiljer ännu en vecka i tid mellan dessa två bilder så jag ska jämföra dom om några dagar. Mac Vargs facebooksida är uppdaterad med bilder på några av hundarna i A-kullen. Besök gärna den sidan!

Nyheter 7 nov: Har uppdaterat med Point's'släktingars meriter på sidan med information om dom förväntade pointervalparna. Det har ännu bara gått 3,5 vecka sedan parning så det är fortfarande för tidigt att kunna avgöra om Party är dräktig.

Nyheter 5 nov: Siv har varit på inofficiell utställning med Olga (Mac Vargs A Femetta) i helgen. Kritiken finns att läsa på sidan med informationen om A-kullen under menyn valpar.

Nyheter 4 nov: Idag har vi varit på fågelhundskurs arrrangerad av Norsk Vorstehklubb Tröndelag. Dagen startade med en föreläsning utav Mattias Westerlund som har företaget Hundskolan Vision. Trevligt att få lite nya idéer och träningsmotivation. Jag deltog med Point (Bjönnålia's Point), Caroline med Sella (Mac Vargs A Heart for Hunting) och Wenche med Pippi (Mac Vargs A Sabatti Lady).

Nyheter 28 okt: Idag har jag tagit säsongens första skidtur. Härligt!!! Produkttipsbloggen är uppdaterad så tar gärna en titt på den sidan.

Nyheter 27 okt: AC's kullbror Gant (Imingens Ek Elle-Gant) har idag tagt 1 AK på lavland, dvs fältprov. Gant har nu förutom flera VK-premier på fjäll, 1 AK på både fjäll, skog och fält. Det tror jag inte det är många andra gordonsettrar som har. I tillägg är han nordisk utställningschampion. Stort grattis till Gant och hans ägare & förare Wenche Porsanger!

Nyheter 15 okt: Har varit i Sundsvall i helgen. På lördagen jobbade jag som ringsektreterare för domare Ingela Kyrklund och på söndagen ställde jag ut Point. Han fick Excellent samt 1a i jaktklasskonkurrensen. Kritiken kan du läsa på hans sida. Jag träffade även Caroline & Jon som har Sella Mac Vargs A Heart for Hunting, "Sella" och Martina & Mattias som har Mac Vargs A Benelli Supernova, "Sofi". Beretta, Sella & Sofi fick leka tillsammans på ett trevligt grönområde, men det regnade tyvärr ganska rejält så jag kunde inte ta så många bilder. Bloggen är också uppdaterad!

Nyheter 13 okt: Första parningen mellan Bjönnålia's Point & Silverforsens Party Animal är nu genomförd. Förväntade valpar föds i mitten av december och blir leveransklara i början av februari 2013. Välkommen att kontakta mig och du är intresserad utav en pointervalp ur denna kull. garbeklint@hotmail.com eller på telefon som du hittar på kontaktsidan.

Nyheter 12 okt: Idag var jag ute på en lång, härlig promenad med hundarna. Det är så vackra färger på löven just nu. Tänk om människan blev lika färgsprakande innan livets slut... Tänk om håret blev rött, orange & gult istället för grått...
Hur som helst så är både hösten och livet väldigt härligt!!!

Nyheter 11 okt: Idag har jag träffat Mac Vargs A Delicato och hans matte Carola. Delicato var enda hanen i kullen och han har nu utvecklat sig till en härlig unghund. Valparna i A-kullen blir 6 månader gamla den 14 okt.

Nyheter 10 okt: Idag veterinär Maria Edler gett Party hennes första Eurican Herpes 205-vaccination i samband med den planerade parningen och valpkullen. Det är alltid lika trevligt och proffsigt bemötande på Marias veterinärklinik!
Jag har lagt upp lite info om herpesvirus på hund på min blogg, så där kan du läsa mer om detta.

Nyheter 9 okt: Nu har även AC börjat löpa, men hon kommer ej att paras på detta löp.

Party & Monica på ripjakt hösten 2012.
Nyheter 3 okt: Party har börjat löpa (2 okt 2012) och hon kommer att paras med Bjönnålia's Point. Förväntade valpar föds i mitten av december och är leveransklara i mitten av februari 2013. Mer information om kullen ser du under menyn valpar. Välkommen att kontakta mig om DU är intresserad utav en pointervalp ur denna kull! garbeklint@hotmail.com

Nyheter 2 okt: Länksidan är uppdaterad. Produkttipsbloggen är uppdaterad. Till den kommer du genom att
klicka >> HÄR<< eller via länksidan.

Nyheter 1 okt: Såg en gordonsettertik i söndags som imponerade stort på mig. Hon hade prima fart & stil, vindbruk, marktecking etc etc. Ett fint fågelarbetet gjorde att hon tilldelades den välförtjänta premien 1 UK. Stort grattis till Wenche Porsanger och denna lovande unghund! 'Linni' som hon kallas heter på stamtavlan Åshöjden Win Sir och är efter Imingens Ek Elle-Gant/ Åshöjdens Camaron. 5 av 6 syskon är nu jaktmeriterade ur denna kull varav 4 har 1 UK. Det blir spännande att följa dom vidare. Stort grattis även till kennel Åshöjden med dessa lovande gordonsettrar!

Nyheter 22 sept: Igår gick jag och kikade på Fjäll-SM för brittiska stående fågelhundar. Årets SM vinnare blev Ulf Johansson men irländska settertiken Hadselöyas Ami II. GRATTIS! Idag har jag kikat på ett annat segrarklassparti. Efter avslutat jaktprov arrangerade Svenska Pointerklubben utställning. Jag ställde Point och kritiken finns att läsa på hans sida.

Nyheter 19 sept: STOOOOORT GRATTIS till Caroline Wikström med Sella (Mac Vargs A Heart for Hunting) som med bravur klarade apportbeviset idag för domare Thore Sandström!!!
Sella är endast 5 månader gammal! Jag är stolt över er!!! //Monica

Nyheter 18 sept: Har varit på ripjakt två helger på rad nu. Det kryllar inte av ripor på fjället i höst, men hundarna och skyttet har fungerat bra så det har blivit en del ripor med i säcken hem. Det är underbart att vara ute på fjället!!!

Nyheter: 17 sept: Nu finns det varsitt bildgalleri för Party, Point, AC & Beretta

Nyheter 3 sept Point har tagit 1 AK och AC har tagit 2 AK på jaktprov i Tydal, Norge!!!
Nu börjar även Point att närma sig ett knippe championtitlar.... Jag har ännu bara ställt ut honom en gång i sverige men den dagen han har ytterligare två svenska utställningscert kan han titulera sig svensk- dansk- norsk- och nordisk champion! Party kommer att paras med Point på kommande löp, vilket beräknas bli i oktober/november, så är Du intresserad utav en pointervalp är du välkommen att ta kontakt.

Nyheter 29 aug: Ny layout på hemsidan.

Nyheter 27 aug: Har varit inhyrd som hundförare i helgen. Sparsamt med fågel, men vi har haft två härliga dagar ändå på fjället.

Nyheter 9 aug: Point är HD-röntgad på Strinda Smådyrklinikk i Trondheim. Han bedömdes med Vänster höft A, höger höft B, vilket ger officiell HD-status B. Point är från och med nu tillgänglig för avel!

Nyheter 26 juli: Har lagt upp en ny video där 4 hundar drar mig på cykeln. Superkul, fartfyllt och en smula riskabelt! ;-)

Nyheter 23 juli: Har länkat till företaget Samara jakt- och hundcenter som drivs utav Lisbeth Bodén och Walter Muland. Här har du fina möjligheter att få träna din stående fågelhund eller spaniel.

Nyheter 30 juni: Bjönnålias Point fick strålande resultat idag på den internationella utställningeni Trondheim! Han blev bäst i rasen och tilldelades CERT & CACIB. Domare var dansken Erling Kjaer Pedersen. I gruppfinalen dömde norrmannen Frank Christiansen och han placerade Point som nr 2 bakom en snygg engelsk settertik. Point har ställts ut 5 gånger i bruksklass (jaktklass) och har blivit BIR 3 gånger och BIM 1 gång!

Nyheter 29 juni: Sidan med avelplaner är uppdaterad.

Nyheter 27 juni: Idag blev jag uppringd angående den kvoterade ripjakten. Härligt att jag äntligen fick ett år med bättre lottning och val av önskade områden inför dom fem första dagarnas ripjakt vid premiären!

Nyheter 24 juni: I helgen har jag varit på Imingen-träff som kennelinnehavaren Nina Kjelsberg arrangerade. Mycket trevligt, lärorikt och inspirerande!!! TACK Nina och alla deltagare för en trevlig helg! På söndagen var det desstuom unghundsframvisning som Gordonsetterklubben arrangerade och jag ställde upp som ringsektreterare. Tyvärr var det bara åtta deltagande hundar med det var bra kvalitet på dom som deltog! Det var även apportkonkurrens och jag deltog med AC. Hon gjorde en mycket bra insats, men vann gjorde Frode med sin irländska setter "US" Kid.

Nyheter 22 juni: Har skjutit en del lerduvor senaste dagarna och jag börjar nu verkligen längta till jakten!!!

Nyheter 19 juni: Jag har börjat göra en hemsida till Frode. Den är inte helt färdig ännu men du får gärna kika gärna på www.rypejakt.org

Nyheter 17 juni: Har varit hos min bekant Frode på championfest för att fira jaktchapionatet som hans irländare Imingens Lz Toy fick i vintras. Frode bjöd 22 personer på en mycket god ripmiddag! Toy och Frodes övriga två irländare ordnar verkligen ripor i säcken till husse.

Nyheter 3 juni: Igår kväll var jag och besökte en familj i Oviken och Femetta kommer att flytta till dom när hon är 8 veckor gammal. :-)

Nyheter 1 juni: Pga återbud är Mac Vargs A Femetta (valp nr 6) till salu. Kontakta mig på 0703-666999 eller min norska mobil (0047) 47347060 alternativt epost garbeklint@hotmail.com om du är intresserad att köpa denna tikvalp. /MonicaNyheter 31 maj: Idag kom svaret från England på AC's PRA test och hon är fri genetiskt fri från ögonsjukdomen. :-)


Nyheter 30 maj: Nu är pointervalparna registrerade i SKK. Jag behåller valp nr 2 och hennes namn är Mac Vargs A Beretta Whitewing. Hon är döpt efter min hagelbössa och tilltalsnamnet blir Beretta. Hanvalpen Mac Vargs A Delicato behåller jag avelsrätten till 3 kullar på, så han kommer att finnas publicerad under avelshanar. Min tanke är att jag ska frysa ner semin efter honom för att ha till min egna avel i framtiden.


Nyheter 20 maj: Idag har jag hjälp Jan Roger Hegli, som har kennel Heggelifjellet att visa en utav hans irländska tikar i jaktklass på utställning. Sedan bjöd jag Jan Roger på fika och pointervalpstittande och då tog han denna härliga bild med min kamera. :-) Valparna är nu 5 veckor gamla. Jag har ännu inte valt ut till 100% vilken jag själv ska behålla men jag har två favoriter.

RESULTAT 2012
Point - 1 AK i Tydal, Norge
AC - 2 AK i Tydal, Norge

Nyheter 9 maj: Nu har jag betällt ett PRA (rcd4) test ifrån England till AC. Hennes far Robins Kjell och hennes kullsyskon Imingens Ek Elle-Gant och Imingens Ek Ima Charm III är testade fri för PRA. :-)

Nyheter 8 maj: Ikväll har IFÖD (Idrottsföreningen Östersund Draghund) haft sitt årsmöte och jag har blivit invald i styrelsen som ledamot 1 år framöver. Det känns kul att jobba för en klubb där jag och dom andra medlemmarna trivs och har roligt med våra hundar! www.ifod.se

Nyheter 5 maj: Idag är valparna 3 veckor gamla och dom har för första gången fått smaka på lite valpfoder. Igår blev dom avmaskade med banminth. Bilder på valparna hittar du på facebooksidan och adressen till den ser du på bilden här ovanför.

Nyheter 1 maj: Imingens Ek Elle-Gant är testad fri för PRA. Robin's Kjell som är far till 'Gant' och 'AC' är även han testad fri för PRA.

Nyheter 30 april: Ch. Bjönroas Pavlov innehar 22 jaktchampionatpoäng, vilket innebär att det fattas ytterligare 3 poäng samt: ÆP på skogsfuglprøve, CACIT, Reserve-CACIT, 3 x CK, eller 1. AK fullkombinert jaktprøve for stående fuglehunder. Nu är det ju inte 'bara' att fixa ett cacit på jaktprov i Norge, men poängmässigt är Pavlov nära ett norskt jaktchapionat! Det behövs minst 25 poäng totalt. 1 VK ger 3 poäng och cacit ger 2 poäng.

Party som har jaktprovsmeriter ifrån både svenska och norska prov har 5 norska jaktchampionatpoäng. (1 UK + 1 AK) En svenskägd hund som är svensk jaktchampion behöver dock inte 25 poäng för att bli norsks jaktchampion utan följande: Very Good på offisiell utstilling ved fylte 24 mnd, samt ÆP på skogsfuglprøve, CACIT, Reserve-CACIT, 3 x CK, eller 1. AK fullkombinert jaktprøve for stående fuglehunder.

Nyheter 27 april: Valpsidan är uppdaterad.

Nyheter 25 april: Birgit Ording er tildelt Margrethe-begeret for 2011”. Birgit får det for en bred allsidighet innen pointer på Lavland - Høyfjell og på Utstillinger. Alle grener med fremragende resultater. Her er resultater for 2011, hvor hun og ”Bjønroas Pavlov” har oppnådd hele 15 poeng. 2 AK, 22/8-11. Kjær. – 1AK, 10/4-11. Dovre. – 3VK 22/10-11. Mjøsprøven. – 1VK 30/9-11. Østfold. // Styre i NPK.Nyheter 24 april: Valparna är nu 10 dagar gamla. Dom äter & sover, äter & sover, äter & sover... Party är en duktig mor och sköter om dom på bästa sätt! Det finns MASSOR av valpbilder och videos på kennelns facebooksida www.facebook.com/mac.varg

Point & AC gör reklam för Zero DC selarna hos det norska företaget Godbiten Jb Utstyr. Se mer info på min medisida.

Nyheter 16 april: Nu finns det en bättre webadress till Mac Vargs facebooksida. Det är en öppen sida så alla kan besöka den UTAN att behöva vara medlem på facebook. Det är lättare och smidigare att lägga ut lite dagliga bilder och text direkt från mobilen till den sidan. Välkommen att följa utvecklingen för valparna! www.facebook.com/mac.varg

Nyheter 15 april: Igår födde Party 8 tikvalpar och 1 hane! Tre utav tikvalparna är vitgula, resten är vitsvarta. Födseln gick bra och Party är väldigt omsorgsfull och duktig med sina små. Det syns verkligen hur mycket hon tycker om dom. Några bilder finns på Facebook-sidan, för det var så enkelt att uppdatera direkt till den igår.

Ett hjärtligt och STORT TACK till veterinär Maria Edler samt Rune Tyvold Kristina Edh och Caroline Wikberg som supportade mig via telefon och meddelanden genom valpningen igår.

Jag har ny på morgonen mailat Er som är intresserade utav en valp efter Party, men OM jag skulle råkat missa någon så ber jag om ursäkt för det. Det är mycket att tänka på just nu. Sänd mig gärna ett mail på garbeklint(at)hotmail.com i så fall.


Nyheter 5 april: Party börjar bli STOOOR nu! Bilden är tagen idag och hon är nu på dygn 54 räknat för första parningsdag, men som du säkert har läst tidigare så parades hon 5 dygn på raken. I måndags vägde hon 27,5kg mot vanliga 21-22kg.

Nyheter 4 april: Har uppdatera mediasidan med en ny bild.

Nyheter 28 mars: Party's mage växer och växer! Jag ska ta nya bilder utav henne igen på fredag men det har hänt mycket bara på några dagar nu och det är ca 2 veckor kvar till beräknad valpning. Känns himla kul och spännande!

Nyheter 27 mars: I lördags gick jag med ett VK-parti (segrarklass) i Röros och var handler till Frode Dösvik & John Arvid Grande som hade två startande hundar vardera. Storyn om hur det gick när jag själv startade AC & Point på söndagen kan du läsa på min blogg.
Nyheter 23 mars: Ovanstående två bilder är tagna idag och det har nu gått 41 dagar från första parningsdag. (37 dygn från sista parningsdag 15/2)

Mer nyheter 22 mars: Exremskidåkaren Lotten Rapp har lånat en jaktbild på mig och hundarna till youtube-filmen Höglöfs friends. Du ser den på mediasidan.

Monica, AC, Point.

Nyheter 22 mars: Nu har det gått 40 dagar sedan första parning och jag har börjat avmaska Party och kommer att göra det dagligen tom 14 dagar efter valpning då Party tyvärr haft spolmask två gånger tidigare. Eftersom alla spolmasklarver inte återuppväcks och börjar vandra vid samma tidpunkt, bör en dräktig tik, hos vilken man misstänker spolmaskinfektion, avmaskas med Axilur vet. dagligen från dag 40 i dräktigheten tom 14 dagar efter valpning, för att även bekämpa de sist återuppväckta larverna. På så sätt kan man förhindra spridning av spolmasklarver via navelsträngen till valpfostren och till de nyfödda valparna. Givetvis får även dom andra hundarna i hushållet en avmaskningskur.

Nyheter 21 mars: Det finns några nya bilder på varje hunds sida nu.

Nyheter 20 mars: Sidan med valpplaner är uppdaterad.

Monica & AC
Nyheter 19 mars: Vi har haft 2 fina dagar på fjället! Det är extra kul när riporna är snälla och hundarna gör matte glad genom att göra sitt jobb: Point är och har hela tiden varit en naturbegåvning. Man kan enkelt säga att han hittar dom fåglar som finns och han tar vara på chanserna med dessa. :-) AC var tidigare lite omogen i sitt sök men går nu riktigt bra. Händer att hon kan gå efter fågel om hon stöter långt ut, men den biten jobbar vi på. Citerar en bekant: "Det händer även i dom bästa familjer...")


Mer nyheter 16 mars: En ny sida med planerade valpar.

Party's mage 16 mars.
Nyheter 16 mars: Dagens bild på Party's mage.
Det kan ju inte BARA vara Vom & Hundemat innanför den där huden för då skulle Point se ännu mera dräktig ut, som åt en betydligt större portion idag. :-) Party's spenar är också betydligt större än normal.
Om Party blev dräktig på parningens första dag (11/2) så har det nu gått 33 dygn. Om hon blev dräktig på sista parningsdag (15/2) så har det istället gått 29 dygn. Nog ser det lovande ut att det blir valpar!


Nyheter 13 mars: Idag fick jag Svenska Pointerklubbens diplom till Party för att hon fick 1 AK under 2011. Nu hänger det inramat på väggen. Jag har även fotat av massor av championat- och jaktprovsdiplom och lagt på diplomsidan.

Nyheter 11 mars: Imingens Ek Ima Charm III och Nina Kjelsberg tog 1 AK på jaktprovet i Verdal idag! GRATTIS!!!! Ima är kullsyster till AC.

Party på fjällträning i Tänndalen.

Nyheter 5 mars: Jag har varit på jaktprov i Haltdalen med AC. Kritikerna finns att läsa på hennes sida samt sidan med jaktprovskritiker. Point har nu fixat sitt apportbevis och är redo att starta i AK (öppenklass).

Mer nyheter 29 februari: Sidan med regler är uppdaterad med dom nya svenska jaktprovsreglerna som gäller from 1 januari 2012.

Nyheter 29 februari: Sidan med mediabilder är uppdaterad.
Party bör vara 2v dräktig nu, men det är för tidigt för att se några tecken på om hon är det. I helgen ska jag starta AC på jaktprov i Haltdalen, Norge. Håll tummarna för att det går bra för oss!

Nyheter 24 februari: Jag har lagt ut jaktprovskritiker på Silverforsens Maia och Silverforsens Rhea. Gå in på 'Valpar' och sedan vidare till 'Planerade valpars släktingar' så finner du dessa kritiker.

Ch. Bjönroas Pavlov

Nyheter 21 februari: Nu har jag uppdaterat Bjønroa-albumet på Mac Varg's Facebook-sida med nya bilder från turen till Sjusjøen. Mer bilder kommer eftersom!

Nyheter 19 februari: Idag har jag kört draghundstävling här i Östersund med AC & Point. Resultaten finns på www.ifod.se

Nyheter 17 februari: Sidan med Diplom, Media etc är uppdaterad.

Nyheter 15 februari: Nu har Pavlov parat Party fem dagar på raken!
Själv har jag fått god mat och underbar äppelpaj här hos Liv!

Pavlov & Party

Nyheter 14 feb: Nu har Party & Pavlov parat sig fjärde dagen på rad. Både jag och hanhundsägaren är VÄLDIGT mån om att det ska bli valpar denna gång och så länge både tiken och hanen är intresserad utav att para sig så ska dom få göra det en gång per dygn.

Nyheter 13 feb: Nu är det tredje dagen som Party parats med Pavlov. Vi ska ge hundarna chans att para sig imorgon också. Idag har jag även varit ut på en lite skidtur med AC & Point. AC fann en singelripa. :-)

Nyheter 12 feb: Jag och hundarna är nu i Sjusjöen i Norge. Party har blivit parad på löpets 10e och 11e dag, men hundarna ska få ytterligare chans att para sig.

Bakerst från vänster: Party, Point & AC. Främst från vänster: Zico & Zimon

Nyheter 8 januari: Har uppdaterat sidan 'Hundar på besök'.

Nyheter 6 januari: Länksidan är uppdaterad med fler fotograf-länkar.Nyheter 2 februari: Idag har Party börjat löpa, så om drygt en vecka blir det resa till hanen i Norge. I natt har jag varit med på valpning hos kennel Heggelifjellet. Intressant & lärorikt!

Nyheter 1 februari: Jag har lagt in nya bilder på alla tre hundarna på deras sidor samt en ny bild på kontaktsidan.

Nyheter 30 januari: Har uppdaterat sidan med Media etc. Klicka på ripan med medalj runt halsen. Party har fortfarande inte börjat löpa men allt mellan slutet av januari till slutet av februari ligger inom hennes normala intervall som brukar variera mellan 8 - 10 månader.

Party, Monica & Point
Nyheter 29 januari: Nu har vi varit med på vinterns första träningstävling med draghundsklubben. Jag åkte själv med Party och lånade ut AC och Point till andra förare. Resultaten ser du på www.ifod.se

Nyheter 6 januari: Såg att ytterligare ett kullsyskon till Party har blivit jaktmeriterad. Det är Silverforsens Hagbard som tagit 2 ÖKL på fältprov på Öland i höst. Grattis till Hagbard & husse Douglas Larsson!
Nu är 6 av 11 kullsyskon jaktprovsmeriterade. Ur samma kombination som gjordes 2004 är 4 av 9 kullsyskon jaktprovsmeriterade. Mattematiken är ju då rätt enkel om man slår ihop dessa kullar så är 50% jaktprovsmeriterade idag.Nyheter 5 januari 2012: Idag har jag lånat en vorstehn Extra och kört
4-spann med hundarna i den härliga nysnön. Har lagt upp fem filmer på Youtube, som du även kan via min blogg. Till bloggen -->>
Nyheter 3 januari 2012:
Det har varit lugn jul & nyårshelg för oss. Jag har jobbat, åkt skidor och slappat. Party har ännu inte börjat löpa. Däremot visar Point visst intresse för AC, så det verkar som att båda tikarna ska löpa ganska snart.

Ikväll har draghundsklubben träning på hundspåret vid ÖSK. Information om träningen hittar du på www.ifod.se eller sök på If Östersund Draghund på Facebook. Välkommen att vara med! Det är kul!!!