NYHETER 2015

17 dec: En riktigt GOD JUL och GOTT NYTT ÅR önskas alla websidebesökare!

12 dec: Idag ställdes Mac Vargs A Heart For Hunting, "Sella" på Nordisk Vinnareutställning i Stockholm. Sella fick CK och R-Cacib samt placerades som 4e bästa tik! Grattis Caroline!!!

8 dec: Jag brukar inte uppmärksamma hundarnas födelsedagar med idag blir min älskade
Ch. Silverforsens Party Animal 10 år. Jag minns fortfarande vart jag var och vad jag gjorde denna dag då jag fick beskedet att Surjämtens Katla börjat valpa och jag blev så glad över att det föddes flera tikvalpar i kullen. Det blev ett tuggben till Party och dom andra hundarna när jag var hem på lunchen idag. Grattis Party!!!

7 dec: I helgen har jag varit med IF Östersund Draghundsklubb på träningsläger i Bruksvallarna. Det har varit en toppenhelg med härlig skidåkning och trevligt umgänge! Förhoppningsvis ska vi komma igång med våra onsdagsträningar här i Östersundsområdet så snart det är bra snötäcke i spåren där vi kan åka med hundarna.

8 nov: Party löper nu och efter många funderingar fram och tillbaka har jag bestämt att hon inte ska paras. Det passar mig inte tidmässigt med en valpkull just nu.

20 okt: I natt födde Smilla 2 hanvalpar och 2 tikvalpar. Ta kontakt med Nina Krumlinde om du är intresserad av en pointervalp ifrån denna kull.

8 sep: NO JV-13 Mac Vargs B White Onyx, "Smilla" är parad med SE UCH Likko's Niilo. Det är ännu lite för tidigt att se om Smilla är dräktig, men du som är intresserad utav en pointervalp kan gärna kontakta Kennel Trollmossens
Nina Krumlinde, 0702356405
trollmossens@hotmail.com

2 aug: Idag fick jag min 3e internationella champion! Det var Mac Vargs B Winning Sense som fick CERT och CACIB i Svenstavik. Han blev även BIR och BIG-2 ! Winsent har fått CACIB i Norge och Finland tidigare i sommar och hade ett svenskt CACIB sedan i fjol och kan nu titulera sig C.I.E.

26 juli: Igår var Nina Krumlinde och Mac Vargs B White Onyx, "Smilla" på internationell utställning i Ransäter. Det var en portugisiks domare som dömde och han tilldelade Smilla CK, CACIB och BIR. Stort grattis Nina och Smilla!

18 juli: Jag var en blixtnabb tur till Kemi i Finland på in en internationell utställning med Winsent, Beretta & AC. Dömde gjorde Pekka Teini och det deltog pointrar och settrar av både jakttyp och showtyp. Winsent blev BIR och Beretta BIM. Båda fick CERT & CACIB. Det gick även strålande för AC som blev 3e bästa tik och fick CERT.

6 juli: I lördags var jag till Trondheim och ställde ut Winsent och Beretta på den internationella utställningen. Winsent fick "full pott", dvs CERT & CACIB och blev BIM. Beretta fick Excellent för domaren Aase Jakobsen. På hemvägen var jag inom bekanta i Meråker och Winsent fick prova på lite duvträning för första gången. Både hunden och matte tyckte det var skoj.

25 juni: Nu är även Mac Vargs B White Onyx, "Smilla" HD-röntgad och hon fick HD-A. Hittills är alla Party's röntgade avkommor HD-fria.

Instagram - #MacVargs
20 juni: Nu har jag blivit övertalad att prova på Instagram. Det vore kul om ni som har hundar ifrån
Mac Vargs kennel och använder Instagram, taggar era hundbilder med #MacVargs Jag uppskattar även att få bilder på era hundar och meddelande hur det går med eran hund via mms, mail eller Facebook.

14 juni: Jag var till Stiklestad i Norge igår och ställde ut min gordontik "AC" (Imingens EK Back In Black). Hon fick Excellent & CK och blev bästa tik i jaktklassen. Hon blev sedan 2a bästa tik och fick Reserv-CERT. Idag har jag varit på NNFK's utställining i Arvesund. Det gick bra för AC idag också. Hon blev 4a i jaktklasskonkurrensen och fick CK. Jag ställde även ut två av mina pointrar. Mac Vargs A Beretta Whitewing fick CERT och blev BIR samt BIS-3 ! Dömde gjorde Mats Jonsson.

6 juni: Idag så arrangerade Svenska Setterklubben utställning på Frösön. Det spöregnade mer eller mindre hela dagen, men jag var så upptagen av att visa alla hundar jag skulle visa i olika klasser i ringen, så jag hann knappt lägga märke till regnet. Allt flöt på och folk var glada och hade trevligt ändå. En bekant hade med sig sitt utställningstält och där kunde vi dricka kaffe och kika på övriga deltagare. Dagens domare var Stephanie Giesecke och jag är nöjd med samtliga mina hundars resultat. Winsent fick CERT och Pricken & Beretta fick varsitt Reserv-CERT. Point och Party fick CK. AC fick Excellent och Delicato som var på utställning för första gången tyckte det var lite läskigt så han fick Good. Efter utställningen så var det föreläsningar utav Kristina Edh, Anna Björk och Åsa Vilson, som var intressanta och lärorika.

2 juni: I lördags var jag på Sölvhundsutställningen i Trondheim som Nordenfjeldske fuglehundklubb arrangerar. Dagens vackraste hund som är jaktmeriterad vinner en väldigt fin och åtråvärd silverstaty i form av en setter. Den hade både jag och många andra hundägare lust att vinna! Dagens bästa veteran vinner ett vackert, stort fat, så jag hade anmält Party i veteranklass samt Beretta och Winsent i jaktklass. Av 19 pointrar så var det Winsent som domaren Peter Hoyer gillade allra bäst. Winsent fick CERT och blev BIR! Därmed fick vi också vara med i tävlan om den vackra statyn. Det var Peter Hoyer som även dömde den konkurrensen och han sorterade ut hundarna eftersom vi sprang varv på varv i ringen. Tillsist var det bara Winsent och två hundar till i ringen. Pirrigt!!! I år blev dock den lyckliga vinnare Birgit Westgård och hennes välkonstruerade strävhåriga vorsteh hane. Förutom Winsents fina resultat i ringen så gick det även bra för mina tikar. Beretta fick CK och blev 3e bästa tik. Party fick CK och blev 4e bästa tik samt dagens 3e bästa veteran i veteran-finaltävligen. Dagens vackraste veteran blev en irländare.
Alla utställningskritiker ifrån utställnngarna i Brunflo och Trondheim finns nu att läsa här på hemsidan.

26 maj: I söndags arrangerade NNFK utställning i Brunflo i samarbete med specialhundklubbarna. Jag hade anmält samtliga mina fem hundar och det blev fina resultat för dem alla!
Nord JV -13, J. Mac Vargs B Winning Sense: CERT, Bäst i rasen, BIG-4
Ch. Bjönnålias Point: CK, 2a bästa hane
J. Mac Vargs A Beretta Whitewing: CERT, Bäst i motsatt kön
Ch, Silverforsens Party Animal: CK, Bästa veteran, 3e bästa tik
J. Imingens EK Back In Black:"AC": 2a jkk, RESERV-CERT, 3e bästa tik
kennel Mac Vargs uppfödargrupp fick HP och blev BIG-3
Partys avelsgrupp fick HP och blev BIG-3

3 maj: Alla valparna är nu sålda och nästan alla har hunnit flytta till sina nya hem. Det var trevliga och fina valpar, så jag önskar jag kunde behållt en tik själv, men med fem vuxna hundar fanns det inte möjlighet till det nästa gång. Jag planlägger att para AC igen men om det blir på kommande löp eller i början av 2016 är ännu inte bestämt.

22 april: Nu har valparna fått prova på att varit ute några korta stunder dom senaste tre dagarna. Dom tycker det är superspännande!

19 april: Jag startade Ch. Bjönnålias Point i segrarklassen i Lofsdalen idag. Detta var den enda jaktprovsstarten jag hade inplanerad i vinter, då jag bestämt mig för att lägga fullt fokus på gordonsettervalparna. Point skötte sig bra på jakprovet och det resulterade i att han fick 2 SKL med CK för domaren Bengt Hansson.

17 april: Jag visade Mac Vargs B Wildcard, "Pricken" till Anna Zakrisson på utställningen i Lofsdalen idag. Han fick Excellent & CK samt blev 2a bästa hane för domaren Vibeke L. Andersson. Nu är 3 av 4 i B-kullen utställda och samtliga har fått CK.

13 april: Det finns fortfarande en hanvalp ledig att tinga för den person/familj som är aktiva jägare. Bilder och filmer på valparna finns på kennelns facebooksida: www.facebook.com/mac.varg

10 april: Gordonsettervalparna är nu 5 veckor gamla och har fått avmaskningsmedel för andra gången.

6 april: Jag har haft en fin helg på fjället tillsammans med min gode vän Frode.

4 april: Igår deltog SE V-14, J. Mac Vargs A Heart For Hunting, "Sella" på Svensk Vinnareutställning. Sella blev 4e bästa tik och fick CERT & R-CACIB. Grattis!!!

29 mars: JIPPIE, HURRA!!!! Glavaris DV Zlatan tog idag 1a med HP på fältprovet i Kungshusby och och fick därmed championtiteln SE UCH!!! Dagens förare var Perka Persson. I fredags förde uppfödaren Jane Hagström honom till ett 3e pris på fält och tidigare i mars tog Zlatan en 2a på fjällprov med matte Carina Larsson. 3 premier på 4 starter och med 3 olika förare! Vilken härlig hund!!! Det känns helt rätt att jag valde Zlatan som far till AC's nuvarande valpar.

28 mars: Zlatans kullbror Diezel har gjort det bra på fältprov i Danmark nu i mars. På tre starter har han tagit 3 x 2 AK ( öppenklass) Mer om dessa duktiga kullbröder finns på www.glavaris.se

27 mars: STORT GRATTIS till J. Glavaris DV Zlatan som idag tagit 3e pris ÖKL på fältprov med uppfödaren Jane Hagström som förare. Zlatan har 2x3 UKL & 2 ÖKL på fältprov samt 2 ÖKL & 3 ÖKL på fjällprov sedan tidigare och är pappa till C-kullen.

Mac Vargs B Wildcard, "Pricken"
25 mars: Mac Vargs B Wildcard, "Pricken" och hans matte Anna Zakrisson fixade apportbeviset igår. GRATTIS! Önskar er lycka till när det är dags att starta i öppenklass på jaktprov!
(Bilden ovanför: Pricken 8 veckor gammal.)


14 mars: Stort grattis till Nina Krumlinde och Mac Vargs B White Onyx, "Smilla" som idag fick Excellent, CK & CACIB på utställningen i Strängnäs. Domare var Arvid Göransson.

Stort grattis även till gordonsettervalparnas pappa, J. Glavaris DV Zlatan & hans matte Carina Larsson, som idag tagit ytterligare en jaktprovspremie. Idag fick dom 2 ÖKL på fjällprovet i Sälen. Zlatan har sedan tidigare har 2x3 UKL & 2 ÖKL på fältprov samt 3 ÖKL på fjällprov.

Mac Vargs C-kull
13 mars: Valparna blir bara sötare och sötare....! Jag kommer att fortsätta publicera massor av bilder & filmer på Mac Vargs Facebooksida, så besök gärna den! www.facebook.com/mac.varg
Denna sida är en öppen Facebook-sida, vilket innebär att du INTE behöver vara medlem på Facebook för att kunna besöka den.

12 mars: Resultatet av Glavariz DV Zlatan's CCA-test har nu kommit och han är CCA-fri! Det innebär att C-kullens valpar inte kan insjukna i CCA.

11 mars: Det är lugn och harmoni i valplådan. Tiken mår utmärkt och valparna växer som dom ska.

7 mars: Igår kväll föddes gordonsettervalparna, 7 hanar & 3 tikar. Valpningen gick snabbt och smidigt. (Det föddes även en 11e valp men det var en dödfödd tikvalp)
Välkommen att ta kontakt om du är intresserad utav en valp ifrån denna kull! /Monica
svenskt mobilnummer: (0046) 0703666999
norskt mobilnummer: (0047) 47347060
epost: garbeklint ( at ) hotmail.com

5 mars: Det har inte fötts några valpar än, men jag antar att det sätter igång ikväll eller senast lördag. Vägde J. Imingens Ek Back In Black, "AC" i tisdags, dvs ca 9 veckor efter parning och hon vägde då 29,6 kg, mot normala 21-22 kg. När valparna fötts kommer jag att lägga ut information och bilder på Mac Vargs facebook-sida under dom 8 veckorna, så besök gärna den sidan!

18 feb: Nu är det bara 2 veckor kvar till beräknad valpning. AC's mage blir större och större för varje dag. AC har god aptit och har hittills fått springa med lös på alla motionsturer men det börjar synas att hon är tyngre nu.

6 feb: Mac Vargs A Benelli Supernova, "Sofi" är röntgad och har fått status HD-B & ED-ua (0).

4 feb: Nu är det ca 5 veckor sedan J. Imingens Ek Back In Black, "AC" parades med J. Glavaris DV Zlatan. AC börjar bli lite rund, så jag är 99,9% säker på att hon är dräktig.

26 jan: Igår körde jag en inofficiell draghundstävling i Bräcke med Point & Winsent. Banan var 11,3 km och den började med 3 km uppför... Vi fick ingen pall-placering men det var superkul att vara med och vi kommer att köra fler träningstävlingar i vinter. Den som är intresserad att vara med kan kika på IFÖD's websida. (IF Östersund Draghund). På onsdagkvällar har vi gemensam träning i Marieby & på ÖSK.

6 jan: J. SE V -14 Mac Vargs A Heart For Hunting, "Sella" ställdes ut idag också på My Dog i Göteborg och fick CERT & R-CACIB samt blev 3e bästa tik med Jenny Westerlund som duktig handler! Grattis Sella, Jenny och Caroline! Nu fattas "bara" jaktprovs-1an (Och den vet jag att Caroline & Sella fixar) så är championatet i box!

5 jan: J. SE V -14 Mac Vargs A Heart For Hunting, "Sella" fick Excellent idag på My Dog i Göteborg med Jenny Westerlund som duktig handler! Grattis Sella, Jenny och Caroline!


1 januari 2015: Nu är J. Imingens Ek Back In Black, "AC" parad med J. Glavaris DV Zlatan. Beräknad valpning är 1 mars. Detaljerad information om denna kombination hittar du här: C-kullen.

NYHETER 2014
23 dec: Mac Vargs kennel önskar er alla en riktigt GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR!

17 dec: J. Imingens Ek Back In Black har börjat löpa och kommer att paras kring nyår med
J. Glavaris DV Zlatan. Välkommen att ta kontakt om du är intresserad utav en gordonsettervalp!

14 dec: STORT GRATTIS till Mac Vargs A Calibra, "Polly" som fick excellent på Svensk Vinnareutställning idag och Mac Vargs A Heart for Hunting, "Sella" som fick CERT, CACIB och blev BIM, samt dessutom erövrade titeln SVENSK VINNARE 2014 (SE V-14).

8 dec: Anna Zakrisson & Mac Vargs B Wildcard, "Pricken" samt Mattias Rönnerfjäll & Mac Vargs A Benelli Supernova, "Sofi" har varit på IFÖD's draghundsläger i Bruksvallarna i helgen. Till helgen är det ett träningsläger här i Östersund och jag misstänker att jag bara kommer att se ryggtavlorna på dessa duktiga ekipage då.

6 dec: Markus Andersson & Mac Vargs A Calibra, "Polly" har tävlat i St Hubertus på Långtora idag. Dom tog en fin 5e placering. Grattis!!!!

20 nov: AC ska paras på kommande löp och det är nu ca 9 månader sedan hon löpte senast, så parningen blir förhoppningsvis närmsta veckorna. Valet av hane kommer strax att publiceras....

17 nov: Jisses vilken underbar weekend jag haft!!! Det började med det trevliga beskedet i torsdags att jag fått fast jobb. Sedan körde jag till Norge och där har jag bland annat njutit av god mat, gott vin & skön musik tillsammans med härliga bekanta! På Dogs4All så fick Party två nya vinnartitlar; NORSK VETERANVINNARE -14 (NO VV -14) & NORDISK VETERANVINNARE-14 (NORD VV -14) ! Nu har Party totalt 11 championtitlar och 8 vinnartitlar!!!! Hennes dotter Beretta fick CERT båda dessa dagar.

12 nov: I helgen tog jag säsongens första skidtur med hundarna. Det var i minsta laget med snö, men jag har ett par 'försäsongsskidor' som passar att åka på när underlaget inte är optimalt. Kul var det i vart fall och nu längtar jag tills det kommer ännu mer snö!

3 nov: Även Mac Vargs B White Onyx har nu debuterat på jaktprov. "Smilla" som hon kallas startade på fältprov på Långtora den 2 november.

1 nov: Jag blir så glad och stolt när Party's valpar är duktiga vid praktisk jakt och på jaktprov! Idag har Johanna Melander Andersson startat Mac Vargs A Calibra, "Polly" på fältprov (Långtora) och fått
2 ÖKL. Polly har nu 100% premiering då hon sedan tidigare har 1 UKL m HP och 3 ÖKL. Med tanke på att detta är Johannas första fågelhund, så gör deras framgångar mig extra glad!!!

15 okt: Jag har varit på skogsprov i norge igen och det resluterade i en 3 AK (öppenklass) till min älskade lilla favorittik, Mac Vargs A Beretta Whitewing.

24 sept: Igår startade Johanna Melander Andersson sin pointertik Mac Vargs A Calibra, "Polly" på fältprovet i Gredby. Johanna och Polly tog en fin 3 ÖKL! Stort grattis till er!

21 sept: Jag och Anna Zakrisson har varit på Norsk Derby på Kongsvold i Norge med Mac Vargs B Wildcard, "Pricken" och Mac Vargs B Winning Sense,"Winsent". Det var 6 partier på fredagens kval. Detta unghundsprov är därmed norges största och hundarna som deltar måste ha fått 1 UK! Vid uppropet hissades den norska flaggan till tonerna av nationalsången. Stämningsfullt! Anna och Pricken gick vidare på sök till lördagens semifinal. Kul att en utav oss tog sig så pass långt på detta stora jaktprov!

3 sept: Både Mac Vargs A Beretta Whitewing, "Beretta" och Imingens Ek Back In Black, "AC" har fått 2 AK (öppenklass) på skogsprov i Norge idag!!! AC blev i tillägg skogsprovets bästa hund! Nu är alla mina 5 hundar jaktprovsmeriterade; 4 av dem på fjäll, 3 på skog och 2 på fält.

31 aug: Det blev en bra start på årets jakt och jag har själv skjutit fågel för samtliga mina 5 hundar. Förutom ripor så har jag skjutit 1 orrtupp, 1 tjäderhöna och 1 tjädertupp.

30 aug: Det var 14 hundar i VK-finalen och när första rundan var avklarad så var endast 4 hundar kvar. Tyvärr var inte Point en utav dem.

29 aug: I dag startade jag Point i VK (segrarklass) i Tydal, Norge och han kvalade vidare till morgondagens final på sök.

24 aug: "AC's" kullbror Imingens Ek Elle-Gant och hans ägare Wenche Porsanger har vunnit NM-skog!!! Stort grattis till er!!! Även kullsyster Imingens Ek Ima Charm deltog på NM-skog.

23 aug: Det blev ingen vinnare utav Skogs-SM i år. Jag anmälde inte Party till årets SM, eftersom jag hade planer för jakt och jaktprov på annat håll. Dessutom började hon att löpa, så vi hade inte haft möjlighet att delta ändå.

19 augusti: I sommar har det blivit många, härliga simturer för hundarna. Nu ser vi nu fram emot höstens jakt, jaktprov och träning!

17 juni: I söndags var jag på internationell utställning i Avesta med tre utav mina hundar och det gick strålande bra! Min gordonsettertik "AC" (Imingens Ek Back In Black) fick excellent. Winsent fick CERT & CACIB och blev bästa hane medans Beretta fick CK & CACIB samt blev bästa tik. I tävlan om BIR fick jag hjälp utav Tomas Wiklund att visa en utav hundarna och han och Winsent blev BIR medans Beretta fick BIM. Tack för hjälpen Tomas och för 'bubblet' i glaset efteråt!

16 juni: Om två månader är det tillåtet att börja träna fågelhundarna på fjället. Jag längtar!!! Jag ska inte ta ut någon semester i sommar utan hoppas på att kunna få några fina dagar på fjället och i skogen i höst istället.

11 juni: YEEEEEEESSSSSSSSS!!!!!!!!!! Nu är jag superglad!!!!
Förra veckan var jag till veterinär Karin Landin på Djurhälsan i Härjedalen (Hede) och tog HD-röntgen utav Mac Vargs A Beretta Whitewing och Mac Vargs B Winning Sense. Både Beretta och Winsent har fått status HD-A.

9 juni: Nina Krumlinde har varit på utställning med sin tik Mac Vargs B White Onyx, "Smilla" i helgen och det har gått strålande bra! Av lördagens 22 pointrar så blev Smilla BIR och sedan BIS-2! Stort GRATTIS till Nina och Smilla! Utställningskritiken finns att läsa under menyn Tidigare kullar/B-kullen, utställningskritiker.

1 juni: Nu finns även Pricken och Olga's utställningskritiker från den 25/5 att läsa.
Se Tidigare kullar/Utställningskritiker A- och B-kullen.

25 maj: Idag har Mac Vargs B Winning Sense, 'Winsent', Mac Vargs B Wildcard, 'Pricken', Mac Vargs A Femetta, 'Olga' och Imingens Ek Back In Black, 'AC' varit på utställing här i Östersund. Båda hanarna visades i jaktklass och Pricken fick very good (och blev 2a i jaktklasskonkurrensen) medans Winsent fick excellent, CK, blev bästa hane, fick cert och blev BIR utav 12 deltagande pointrar! Olga visades i öppen klass och fick very good. Det ösregnade nästan hela dagen och allra sist skulle gordonsettrana bedömas. Det tog inte många sekunder innan alla hundar såg dyngsura och tufsiga ut i pälsen. Det var 5 tikar i jaktklassen och AC vann med excellent och CK! Hon blev även bästa tik totalt och fick cert samt blev BIM i konkurensen mot dagens bästa gordonhane. Winsent tävlade sedan i gruppfinalen och vann den! Därmed skulle han även tävla vidare i Best In Show och där blev han placerad som BIS-2! Mac Vargs A Animalia Pavlova har varit på ÖFK's utställning i norge idag och hon har fått excellent!

18 maj: Nu finns Winsent och Prickens jaktprovskritiker ifrån Lofsdalen publicerade under Valpar/ B-kullen/ jaktprovsresultat.

28 april: Har haft en fantastisk fin helg i Lofsdalen. Strålande sol, snövita fjäll med fint skidföre och bra riptillgång. Dessutom resulterade det i 100% premiering till Mac Vargs-bröderna 'Pricken' & 'Winsent' Anna Zakrisson startade 'Pricken' på lördagen och fick 1 UKL och jag startade 'Winsent' båda dagarna med resultatet 1 UKL & 3 UKL. Under påskhelgen fixade även Winsent ett godkänt apportbevis.

7 april: I lördags tog Anna Zakrisson och Mac Vargs B Wildcard, "Pricken" 2 UKL på jaktprov i Rörvattnet. Hundarna från B-kullen är nu 15 månader och Pricken är den första som startat på jaktprov. Detta var hans andra start och han kan nu titulera sig J. Hjärtligt grattis till Anna & Pricken!!!

4 april: Jag har varit i Röros och Tydal och startat Beretta på jaktprov. Det blev tyvärr ingen premie denna gång, men kritikerna finns att läsa på hennes sida. Vecka emellan jaktproven var vi i Funäsdalen och nöjt av snövita fjäll och strålande sol! Vårvintern är verkligen en av årets höjdpukter!

30 mars: AC's kullbror Ch. Imingens Ek Elle-Gant och hans ägare/förare Wenche Porsanger tog 1 VK m CK idag i Holtålen. Detta gjorte 'Gant' till jaktchampion! Stort grattis till Wenche & Gant!!!

17 mars: Det blev fjällträning igen i helgen. På lördagen var det blåsigt och snö i luften. Beretta fixade en fin situation på en singelripa men Winsent hade ingen fågelkontakt. Söndagen bjöd på fint väder och snälla ripor, så unghundarna fick några situationer var.

15 mars: Idag har Mac Vargs A Sabatti Lady, "Pippi" debuterat på jaktprov. Hon gick totalt 70 minuter, men hade ingen sjans på fågel så någon premie blev det inte, men en fin kritik som finns att läsa under menyn Valpar/A-kullen - jaktprovskritiker.

9 mars: Idag har jag varit på fjället igen. Riporna var samarbetsviliga så det blev bra träning för unghundarna.

2 mars: Idag har jag varit på fjället och tränat unghundarna. Det var ganska dimmigt på morgonen och inte ett enda ripspår syntes till, men efter en ett tag blev vädret bättre och hundarna fick till några fina situationer.

1 mars: Idag deltog jag på en draghundstävling igen. (IFÖD-cup, del 4) Tävlingen hölls i Brevåg, Lit och det var en trevlig bansträckning på 12,6 km. Jag körde 2-spann med Beretta & Winsent. Beretta är snabb och framåt men inte så stark. Winsent som är hane är givetvis starkare, men han har inte samma 'vinnarskalle' i skidspåret som henne. Vi njöt i vart fall så mycket av den fina rundan så efter avlutad tävling så tog jag och Åsa och åkte banan en runda till, men nu fick AC och Party dra och mina tre övriga hundar sprang lös. Resultaten ifrån tävlingen finns på www.ifod.se

24 februari: Helgen har tillbringats till fjälls. Lördagen bjöd på underbart väder och en hel del singelripor.

17 februari: Mattias Rönnerfjäll och Mac Vargs A Benelli Supernova, "Sofi" deltog igår på Draghunds-SM i Sundsvall. Dom körde 5 km linklass, motionsklass. Kul! Hoppas det gav mersmak!

15 februari: Idag har jag varit med på IF Östersund Draghundsklubb's skejtteknikträning ledd av Tord Wiksten. På eftermiddagen körde vi en klubbtävling med hundarna. (IFÖD-cup, del 3). Jag körde 2-spann med Beretta & Winsent. Snappade nog upp nåt på förmiddagens teknikträning, för vi kom på en överraskande och glädjande 2a plats! Resultaten ifrån tävlingen: www.ifod.se

10 februari: I helgen hade jag med mig Winsent, Beretta och Point på jaktturer. Det var bitvis tungt före pga all lössnö så söket blev lite småskuret, men jag är nöjd med unghundarnas fågelhantering.


2 februari: Tog en härlig söndagstur med släden. Se filmsnutten här ovanför.

13 januari: Nu har jag slagit ihop mina två bloggar till en. Det var enkelt att flytta över alla inlägg med Blogger's exportfunktion. Hoppas att ni läsare kommer att gilla sammanslagningen.

12 januari: Idag tog jag årets första jakttur. Det var en bekant som bor strax utanför stan som ringde och frågade om jag ville följa med på några timmars skogsfågeljakt. Jag tog med mig AC & Point. Tyvärr såg vi inte till några fåglar, men vi hade en fin tur ändå! Bara det att ta ut haglan ur vapenskåpet och stoppa några patroner i fickan och sedan ge sig ut med glada hundar ger en lyckokänsla i sig. :-)


11 januari: Jag är medlem i IF Östersund Draghund och klubben arrangerar fyra tidsträningar under vintersäsongen. Idag var temat backsprint och jag valde att åka med Beretta. Hon jobbade på bra och mina skidor hade bra glid, men någon topplacering tog vi inte. Jag behöver träna mer teknik & kondition... :-))) Vi hade otroligt skoj oavsett och tävligen avslutades med gemensam fika i Ranbrants fina grillstuga i Marieby. Ser fram emot dom nästkommande tävlingarna i IFÖD-cup.

Mac Vargs A Beretta Whitewing
Foto: Kari Lautamäki

4 januari 2014: Nu har det nya året firats in! Eftersom det fortfarande är lite snö här i Östersund så tog jag och några vänner en dagstur till Vålådalen och åkte i deras fina skidspår.

Nyheter från 2013 finner du här: --> NYHETER 2013

Nyheter från 2012 finner du här: --> NYHETER 2012

RESULTAT 2015

SE V-14, J.
Mac Vargs A Heart For Hunting
12/12 R-CACIB på Nordisk Vinnare
3/4 CERT & R-CACIB
6/1 CERT & R-CACIB
5/1 Excellent

C.I.E, NORD JV -13, J.
Mac Vargs B Winning Sense
2/8 C.I.E = Internationell champion
2/8 CERT, CACIB, BIR & BIG-2
18/7 CERT, CACIB & BIR i Finland
4/7 CERT, CACIB, BIM i Norge
14/6 Excellent, 4 jkk
6/6 CERT, 2 bhkl
30/5 CERT, BIR i Norge
24/5 CERT, BIR, BIG-4

NO JV-13 Mac Vargs B White Onyx
25/7 CK & CACIB & BIR
14/6 Excellent
13/6 CK, BIM
14/3 CK & CACIB, 2 btkl

J. Mac Vargs A Beretta Whitewing
18/7 CERT, CACIB & BIM i Finland
4/7 Excellent, 3 jkk i Norge
14/6 CERT, BIR, BIS-3
6/6 Reserv-CERT
CK, 3 btkl i Norge
24/5 CERT, BIM

J. Imingens EK Back In Black
18/7 CERT, 3 btkl i Finland
14/6 CK, 4 jkk
13/6 Reserv-CERT, 2 bhtkl i Norge
6/6 Excellent, 4 jkk
24/5 2 jkk, Reserv-CERT, 3 bthkl

Ch. Silverforsens Party Animal
6/6 1 vetkk, CK, 3 btkl, BIR-veteran
6/6 1 vetkk, CK, 4 btkl, BIG-3-vet
24/5 1 vetkk, CK, 3 btkl, BIR-veteran
24/5 Avelsklass, 1 m HP, BIG-3

Ch. Bjönnålias Point
6/6 1 chkk, CK, BIM
24/5 CK, 2 bhkl (slagen av Winsent)
16/4 2 SKL m CK i Lofsdalen

Mac Vargs A Delicato
6/6 Good (öppenklass)

Mac Vargs kennel
24/5 Uppfödargrupp 1 m HP, BIG-3

J. Mac Vargs B Wildcard
14/6 Excellent, 3a i jaktkk
6/6 Reserv-CERT, 3 bhkl
24/5 Reserv-CERT, 3 bhkl
17/4 Reserv-CERT, 2 bhkl
Godkänt apportbevis

Mac Vargs A Femetta
24/5 Excellent, 1 ökk

 
RESULTAT 2014

Svensk Vinnare 2014
J. Mac Vargs A Heart For Hunting

& Caroline Palmert har tilldelats Åslunds VP, för högst premierade unghund, pointer, vid MFK Fältjaktprov under 2013.

J. Mac Vargs A Calibra
2 ÖKL fältprov
3 ÖKL fältprov
5a St Hubertus på Långtora tillsammans med husse Markus Andersson.
Excellent på Sv. Vinnareutställning -14

Ch. Silverforsens Party Animal
Norsk Veteranvinnare 2014
Nordisk Veteranvinnare 2014

J. Mac Vargs A Beretta Whitewing
2 AK (öppenklass) på skogsprov
3 AK (öppenklass) på skogsprov
CK, CACIB, BIM (Sverige)
2 x NKK-CERT (Norge)

Mac Vargs A Sabatti Lady
Excellent på utställning i Norge

J. Mac Vargs B Wildcard
Norsk Derby kval & semifinal
1 UKL, fjällprov vinter
2 UKL, fjällprov vinter
Very Good, 2a jaktklasskonkurens, utst

NORD JV -13, J.
Mac Vargs B Winning Sense

Norsk Derby kval
Godkänt apportbevis
1 UKL, fjällprov vinter
3 UKL, fjällprov vinter
CERT, BIR, BIG-1, BIS-2
CERT, CACIB, BIR

J. Imingens Ek Back In Black
2 AK (öppenklass) på skogsprov och provets bästa hund! (Stören JFF 3 sept)
CK, CERT, BIM

Ch. Bjönnålia's Point
Vidare till VK-final på fjällprov i Norge.

NO JV-13 Mac Vargs B White Onyx

CK, BIR, BIS-2 på utställing

Mac Vargs A Femetta
Very Good i öppenklass på utställning

Mac Vargs A Animalia Pavlova
Exellent i öppenklass på utställning

Monica Garbeklint har tilldelats Margrethe Bägaren. Pointerklubbens vandringspris till kvinnlig förare som under året (2013), med pointer uppnått högsta poäng enl. den skala som gäller för Rausings fond.

Ch. Silverforsens Party Animal
har tilldelats Pointerklubbens vandringspris 100-års jubileumsgåva från kennel Oksby, för bäst placerade pointer på Skogs-SM 2013.

Mac Vargs A Benelli Supernova
& Mattias Rönnerfjäll har deltagit på Draghunds-SM (linklass, motion 5km)

 
RESULTAT 2013
Party - Vinnare av Skogs-SM 2013
Point - 6 SKL Fält-SM 2013

Point - 2 VK m CK, kval i Norge
Point - till final på 3-dagars VK i Norge
Point - till final på 2-dagars VK i Norge
Point - C.I.E (Internationell champion)
Point - C.I.B (Internationell champion)
Point - Nordisk utställningschampion
Point - Norsk utställningschampion
Point - Dansk utställningschampion
Point - Svensk utställningschampion
AC - Godkänd avelstik enligt NGSK.
AC - 2 AK i Norge
AC - Excellent på utställning i Sverige
Beretta - 3e bästa tik på Norsk V.-13
Beretta - Excellent på utställning Norge
Winsent - Nordisk Juniorvinnare -13
Winsent - 3e bästa hane på Norsk V.-13
Winsent - BIS-3 valp i Sverige
Winsent - BIS-3 valp i Norge
J. Mac Vargs A Heart For Hunting
2a på Skogspokalen 2013
5a på Derbyt 2013 (fältprov)

1 UKL m HP, fjällprov
2 UKL, skogsprov
1 UL, fältprov
BIM, CK & CACIB på utställning

J. Mac Vargs A Calibra
1 UKL m HP, fältprov
Godkänt apportbevis
Excellent på utställning

NO JV-13 Mac Vargs B White Onyx
Norsk Juniorvinnare 2013
BIS-4 valp på SKK-utställning

Mac Vargs A Animalia Pavlova
2 x Excellent & CK på utställning

Mac Vargs A Femetta
Excellent på utställning

Mac Vargs A Beretta Whitewing
Excellent på utställning i Norge
3e bästa tik på Norsk Vinnareutställning

Mac Vargs B Winning Sense
BIS-3 valp i Norge
BIS-3 valp på SKK-utställning
3e bästa hane på Norsk Vinnareutställning
Nordisk Juniorvinnare -13 (Finland)

Mac Vargs B Wildcard
BIM-valp 4-6 månader


free counters