OM MONIKA GARBEKLINT & MAC VARGS KENNEL

Monika Garbeklint
Brogränd 26 A
831 41 Östersund
mobilnummer: 0703666999
epost: garbeklint ( at ) hotmail.com

Redan 1993 registrerade jag kennelnamnet Mac Vargs men av olika orsaker har jag inte haft någon valpkull förän 2012. Jag är väl inte lika förtjust i mitt kennelnamn nu som då, men har ändå beslutat mig för att behålla det. Hunden härsammar från vargen och i skottland, england och irland är det vanligt med släktnamn som börjar med Mac eller Mc vilket är passande då dessa brittiska fågelhundar härstammar från dessa länder. Annars är jag långt ifrån någon vargälskare då vargen kan utgöra ett stort och farligt hot mot hunden under vistelse i naturen och man kan läsa alltför många tråkiga historier där hundar har blivit angripna utav varg.

Efter några år med brukshundar och då alltid omplaceringar, så var det dags att skaffa ytterligare en hund. Funderade länge på en ny Amstaff (American staffordshire terrrier) eller en fågelhund, Många av mina väninnor hade fågelhund så jag följde med dom på både fågelhundskurs samt jakt- och jaktprov för att känna mig för om detta med fågelhund kunde vara något för mig.

På kennelklubbsutställningen i Svenstavik 2003 träffade jag på engelska settertiken Spjeldberget's Suzie Q. När sedan Suzie parades med Berkjestølen's Hi-Treff, så bestämde jag mig för att köpa en tikvalp. Tyvärr miste jag Stacey efter bara 1 år men har sedan skaffat engelska settertiken Hesslehöjdens Donna, pointertiken Silverforsens Party Animal, Gordonsetter tiken Imingens EK Back In Black "AC" samt övertagit pointerhanen Bjønnålia's Point.

Party har haft två valpkullar och ur första kullen har jag sparat tiken Mac Vargs A Beretta Whitewing "Beretta" och i den andra kullen har jag sparat hanen Mac Vargs B Winning Sense "Winsent". 2015 och 2016 blev "AC" mor till två gordonsetterkullar. Hösten 2017 köpte jag pointertiken Skoglykka's Roxy ifrån norge och den 1 mars 2020 fick hon Mac Vargs E-kull där min egenuppfödda Winsent är far.

Från E-kullen behöll jag pointertiken Mac Vargs E Golden Buzzer "Buzzie". Framt till 16 månaders ålder så är hon hunnit bli jaktprovmeriterad på fjäll med 2UKL på första starten samt utställd i Sverige och Norge med CK & reserv-CERT.

Utbildningar & uppdrag:
Ledamot i styrelsen för IFÖD
(Idrottsföreningen Östersund Draghund) 2012 - 2016.

Grönt Kort 2010 - Utbildning som ger berättigande till att starta på draghundstävlingar i Sverige.

Ringsekreterareutbildning 2007

Jägarexamen - hela teoridelen inkl högvilt 1995

1 månads praktik hos Barbro Börjsson, Erik Wilsson och Lasse Eriksson på Hundskolan i Sollefteå AB 1993.

5 månaders praktik på Statens Hundskola 1992/1993

Utbildad figurant för MH-test och Korning 1992

Utbildad instruktör, Svenska Brukshundklubben 1992

Utbildad funktionär till draghundstävlingar genom SBK 1990